„Išauginta ES“

Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazija  patvirtinta dalyvauti Pažintinės žuvininkystės programoje „Išauginta Europos Sąjungoje“!

 

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ir VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra (KVIRPA) įgyvendina pažintinę žuvininkystės programą „Išauginta Europos Sąjungoje“ (Programa), kurios tikslas – plėtoti žuvininkystės sektorių ir didinti jo konkurencingumą.

Programos tikslas – plėsti Programos dalyvių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, sužinoti apie verslo bei karjeros galimybes akvakultūros sektoriuje.

Programoje dalyvaus 1-4 klasių ir 5-8 klasių moksleivių grupės. Projektą kuruoja pradinių klasių mokytoja metodininkė  Raimonda Šilalienė ir biologijos mokytoja metodininkė Danutė Zarauskienė.

 Programos dalyviai spalio 22 d. dalyvaus pažintinėje pamokoje su lektoriumi apie akvakultūros sektorių, apie Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintus žuvininkystės produktus, apie verslo bei karjeros galimybes akvakultūros sektoriuje. Taip pat dalyvaus pažintinėje išvykoje į vietos akvakultūros ar žuvivaisos ūkį bei profesinio ugdymo įstaigą, rengiančią akvakultūros sektoriuje dirbsiančius specialistus.

Įgyvendinant programą mokiniai bus supažindinti su akvakultūros ar žuvivaisos ūkiuose veisiamomis ir auginamomis žuvų rūšimis, jų veisimo technologijomis, akvakultūros produktais, iš arti pamatys veisiamų ir auginamų žuvų, vėžiagyvių rūšis, jų auginimo aplinką.

Programa įgyvendinama iš Lietuvos Respublikos valstybės lėšų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos