Seminaro ,,Aktyvūs mokymo metodai“ atgarsiai

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-04-25
  • Kategorija: Aktualijos

  Balandžio   16  dieną  Krokialaukio Noraus – Naruševičiaus  gimnazijoje vyko projekto ,,Lyderių laikas 3“ seminaras ,,Aktyvūs mokymo metodai“. Jame dalyvavo  mokytojai iš įvairių rajono ugdymo įstaigų. Daugų Vlado Mirono gimnazijai atstovavo mokytojos Rūta Juonienė, Laima Ryženinienė, Odeta Šerelienė ir Vita Vitkauskienė. Seminarą vedė Rasa Nedzinskaitė – VDU švietimo akademijos lektorė.

 Pirmoje ( teorinėje) dalyje  dalijomės gerąja patirtimi apie mokymą (-si) skatinančias praktines tiriamąsias veiklas, aktyvių metodų taikymą pamokoje, pamokos studijos realizavimo sėkmes. Daugų Vlado Mirono gimnazijos anglų kalbos mokytoja Odeta Šerelienė skaitė pranešimą apie Mąstymo žemėlapių  metodą, jo įtaką mokinių pažangumui  ir įvairių kompetencijų ugdymui.

Antroje  ( praktinėje) dalyje diskutavome apie asmeninius projektus, jų vykdymo galimybes, išradingai kūrėme porose ir grupėse,  juokavome, bendravome ir bendradarbiavome,  tapome  pamokos studijos dalyviais (mokytojas – mokinys – stebėtojas).

  Įdomiame, gerai organizuotame, nuoširdžiame ir aktualiame seminare  praplėteme savo žinias, įgijome naujų patirčių. Jomis dalinsimės su kolegomis, naudosime pamokose.

Sieksime, kad mokymą (-si) skatinančios praktinės veiklos  lemtų ne tik  pamokos kokybės pokyčius,  bet ir mokinių  mokymosi rezultatus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos