Daugų ikimokyklinis ugdymo skyrius: Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ 2019

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-04-05
  • Kategorija: Aktualijos

Daugų ikimokyklinio ugdymo skyriuje kovo mėn. programoje ,,Zipio draugai“ buvo nagrinėjama tema ,, Konflikto sprendimai“, kurią sudarė šios dalys:

Priekabiavimas.

Sunkumų įveikimas.

Kaip padėti kitiems įveikti sunkumus.

Grupėse organizuotos šios veiklos:

                      I Savaitė

 ,, Gyvenkime draugiškai. Aš ir mano draugai grupėje“.( ,, Drugelių“, ,, Kiškučių“, ,, Ančiukų“ grupės“. Pokalbiai grupėse apie draugystę. Šių pokalbių tikslas – lavinti vaikų gebėjimą užmegzti draugystę, mokėti susidraugauti su naujais atėjusiu vaiku į grupę.

,, Draugystės gėlytė“.( ,,Nykštukų“ grupė) Vaikai piešė, spalvino gėlytes ir dovanojo jas savo draugui.

II Savaitė

,, Moku bendrauti be patyčių. Kaip padėti draugui .“( Drugelių“ grupė)

,, Mano jausmai“( ,,Nykštukų“ grupė)

,, Esam draugiški vaikai“.( ,, Kiškučių“ gr. ,, Ančiukų“ grupė).

Šios temos tikslas – ugdyti vaikų gebėjimą ir norą padėti šalia esančiam. Yra svarbu, kad vaikai suvoktų, kad kiekvienas gali padėti draugui ir sulaukti pagalbos iš kitų. Pokalbiai apie tai, kaip vaikai jaučiasi, kai jie linksmi, liūdni, kai kažką skauda ar kas nuskriaudė. Pagalbos draugui taisyklių kūrimas, animacinių filmukų peržiūra ir aptarimas, pasakų skaitymas ir aptarimas.

III Savaitė

,, Mano jausmų pasaulis“( ,, Kiškučių“ grupė). Klausytis dainelių, žaisti, šokti, linksmai leisti laiką su draugais, žaisti muzikinį žaidimą – ratelį ,, Du gaideliai“ ir ,, Graži mūsų šeimynėlė“.

,, Geros išeities taisyklės.“( ,, Drugelių“, ,,Ančiukų“, ,,Nykštukų“ grupė).

Istorijų apie draugystę, pagalbą draugui klausymasis, situacijų vaidinimas, animacinio filmuko

,, Bjaurusis ančiukas“, ,, Kaip meškiukas sveikino mamytę“ peržiūra ir aptarimas. ,,Linkėjimų šulinys“- linkėjimų draugui kūrimas.

IV Savaitė

,, Aš pasitikiu savimi“. ,, Drąsūs, stiprūs, vikrūs“. Sportinės estafetės visų grupių vaikams. Vaikai mokėsi veikti komandoje, pasitikėti savimi ir savo draugais, skatinti padėti kitiems, mokyti įveikti sunkumus, neįžeisti kitų jausmų, stiprinti fizinę ir emocinę sveikatą.

Šios savaitės tikslas – linksmai, išradingai užbaigti sąmoningumo mėnesį ,, Be patyčių“. Draugiškos sporto varžybos yra svarbus žingsnis draugystės link: ugdome pasitikėjimą savo jėgomis, palaikome komandos draugus, džiaugiamės savo ir kitų pergale ir padedame suprasti, kad visada laimi drąsūs, linksmi ir draugiški vaikai.

 

  Daugų ikimokyklinio ugdymo skyrius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos