Socialinis projektas „Ateik į mokyklą su savo augintiniu“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-02-02
  • Kategorija: Aktualijos

Vasario 1 d. pamokos Daugų Vlado Mirono gimnazijos ketvirtokams buvo neįprastos. Šią dieną buvo galima ateiti į pamokas kartu su savo augintiniu.

Tą dieną mus aplankė trys augintiniai. Pirmoji į šokių pamoką atvyko Izabelės augintinė Jorkšyro terjerė Vanilė. Ji iš karto įsijautė į šokių pamoką. Buvo labai judri, aktyvi,  itin smalsi ir draugiška, trykštanti energija. Į kitą pamoką atvyko Laurynos augintinis Vakarų Škotijos baltasis terjeras Gučis. Iš pradžių jis jautėsi nedrąsiai, bet greitai priprato ir nenorėjo eiti namo.  Jis buvo linksmas, drąsus, pasitikintis ir draugiškas, gerai sutarė su vaikais. Vaikai  mielai dalijosi savo patirtimi, kaip prižiūrėti augintinius, pasakojo savo augintinių istorijas, rodė, ką jie išmokę, vaišino skanėstais.

Į paskutinę pamoką atvyko rimtas ir gerai dresiruotas pasienio darbuotojas  Belgų aviganis Pikčius ir jo šeimininkas Tito tėtis kinologas Audrius.  Jis pasakojo apie kinologų darbą, kokie yra svarbūs tarnybiniai šunys saugant Lietuvos Respublikos valstybės sieną. Pademonstravo tarnybinių šunų bendras paklusnumo komandas. Vaikai pamatė, kad šuo gali būti ne tik draugas, bet ir dirbti labai svarbų darbą, saugant valstybės sieną, sulaikant nusikaltėlius ir pažeidėjus. Buvo aptartos saugaus bendravimo su  gyvūnais taisyklės. 

Sakoma, kad šuo - geriausias žmogaus draugas. Reguliariai bendraudami su draugiškai nusiteikusiais keturkojais, galime sumažinti nuovargį ir išvengti streso. Paprasčiausias šuns paglostymas per 10 min. sumažina padidėjusį kraujospūdį, o pasivaikščiojimas su keturkoju draugu atstoja rytinę mankštą.

Pradinių klasių mokytoja

Raimonda Šilalienė
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos