7a klasės mokiniai lankėsi Signatarų namuose

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2019-02-07
  • Kategorija: Aktualijos

Žvarbią vasario 5 dieną 7a klasės mokiniai važiavo į Vilnių. Juos lydėjo klasės auklėtoja ir Kamilės mama. Šį kartą septintokai lankėsi Signatarų namuose.

Mokinius sužavėjo atnaujinta ekspozicija, klasikinėmis ir naujomis technologinėmis priemonėmis pristatanti Lietuvos kelią į valstybingumą nuo XIX a. antros pusės iki lemtingojo Vasario 16-osios Akto pasirašymo.

Septintokų mintys po apsilankymo Signatarų namuose:

„Gidė pasakojo, kad J. Basanavičius labai mylėjo gyvūnus. Jis laikė vokiečių dogą  ir net augino apuoką, kurį kaimynai nušovė, nes draskė vištas.

„Basanavičius buvo labai geras gydytojas, humaniškas, nes jei pacientas neturėdavo pinigų, jis gydė nemokamai. O jei gimtinėje (Ožkabaliuose, kuriuose mes lankėmės pavasarį) žmogus neturėdavo pinigų sumokėti už gydymą, Basanavičius tiesiog paprašydavo, kad žmogus mylėtų Lietuvos žemę, ją dirbtų ir būtų geras ūkininkas. Tai, anot jo, geriausias užmokestis.“

„Man patiko pasakojimas apie J. Basanavičiaus lazdas. Viena iš jų buvo skirta savigynai: iš vieno galo išlįsdavo peilis, o iš kito pykšteldavo, mat buvo parako truputį įberta. Toks šūvis tik pagąsdinti skirtas. O tokia lazda jam tapo reikalinga po to, kai buvo pasikėsinta į jo gyvybę.“

„Man patiko, kai pasakojo apie V. Mironą. Taip gera buvo... Jis juk mūsų...“

„Mes matėme Lietuvos Nepriklausomybės Aktą! Jį pamatyti buvo mūsų kelionės tikslas. Tokios progos praleisti negalima! Ko gero, greitai jį išveš atgal į Vokietiją.”

Siūlome visiems apsilankyti Signatarų namuose ir pamatyti mūsų laisvės dokumentą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos