Gera vaiko sveikata - darnos matas

Alovės bibliotekoje vykusioje  edukacinėje valandėlėje „Noriu augti sveikas" susipažinome su Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos leidiniu MISIJA: VAIKŲ SVEIKATOS KOMPETENCIJA, gerosios patirties knyga. Trijų dalių leidinyje yra ir Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokytojų Sigutės Kaminskienės ir Renatos Miškauskienės informacinis pranešimas „Noriu augti sveikas“. Jame mokytojos dalinasi savo patirtimi įgyvendinant  įvairius sveikatos ugdymo projektus mokiniams ir  mokytojams.
Bibliotekoje mokytojos papasakojo apie veiklas, kurios  buvo vykdomos mokykloje nuo 2011 metų, o vaikai smagiai leido laiką atlikdami įvairias užduotis: estafetes „Stumkis kilimėliu“, „Sudėk kamuoliukus į lankus“, žaidė žaidimą „Meškiuk pabusk“ ir dar visokių smagių veiklų sugalvojo mokytojos. Bet labiausia  vaikus džiugino „Piratų mankšta“.
Bibliotekininkė  pristatė ekspoziciją „Snaigių šokis“, kurioje ne tik leidiniai apie sveikatą, sportą, bet ir penktos klasės mokinių rankdarbiai. Jais pagyvinti parodą pasiūlė technologijų mokytoja Henrieta Lapinskaitė.   Kalbėjome ir apie gydomąją knygų galią (biblioterapiją). Knygos ne tik ugdo fantaziją, moko susikaupti, jos ir nuramina, pataria, džiugina. Juk net garbės daktaro vardą pelnė švedų rašytoja A. Lindgren už tai, kad savo knygomis džiugina viso pasaulio vaikus.
„Sveikatos ugdymas mokykloje yra nesibaigiantis procesas, todėl nuolat ieškosime naujų sveikatos ugdymo formų ir galimybių“ sakė mokytojos.
Man belieka pasidžiaugti nuoširdžiu bendradarbiavimu su Alytaus r. Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus mokytojais ir tikėti, kad tokių  edukacinių valandėlių sukursime ir daugiau.

 

Alytaus r. savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos