Edukacinis užsiėmimas „Advento vainiko pynimas ir kalėdinių dekoracijų gamyba“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-12-05
  • Kategorija: Aktualijos

     Nuo senų laikų Advento laikotarpis visiems buvo šventas, pilnas susikaupimo, ramybės ir laukimo metas. Tad gruodžio 4 d. gimnazijos etnografiniame muziejuje „Dzūkų pirkia“ vyko edukacinis užsiėmimas „Advento vainiko pynimas ir kalėdinių dekoracijų gamyba“. Jam ruošėsi iš anksto „Pynimo iš vytelių‘ ir „Tautodailės“ neformalaus ugdymo būrelių nariai, vadovaujami R. Aleksandravičienės, ir „Gamtos bičiulių‘ neformalaus ugdymo būrelių nariai, vadovaujami D. Zarauskienės, rinko gamtinę medžiagą, tinkančią pinti vainikus taip pat ir puošti advento vainikus, paruošė pagrindus vainikams pinti. Užsiėmimo metu 6 kl. Mokiniai R Zalieckas ir A. Bulvinaitė  mus supažindino su advento vainiko kilme.

    Advento vainikas yra apskritimo formos. Apskritimas nuo senų laikų yra amžinumo ir vienybės ženklas, taip pat reiškiantis niekada negęstančią saulę ir jos metinį ciklą. Tokia forma išreiškia Kristaus paslaptį. 

    Kaip ir žiedas, taip ir vainikas yra ištikimybės ženklas.Visada žaliuojančios eglės arba pušies šakos, kuriomis vainikas puošia­mas, išreiškia viltį ir nesibaigiantį amžiną gyvenimą.

    Vainikas puošiamas raudonomis arba violetinėmis juostomis: raudona arba rožinė spalva yra Jėzaus, tapusio  žmogumi, meilės simbolis; violetinė -atgailos ir pasiruošimo Jo atėjimui ženklas.

     Po tokios įžangos vyko kūrybinis procesas.

R. Aeksandravičienė, D Zarauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos