Pilietiškumo pamoka susitikimas „Misija Sibiras – 2018“

Lapkričio 20 dieną Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos  Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje vyko pilietiškumo pamoka susitikimas su „Misija Sibiras 2018“ dalyviu Domu Zenkevičiumi.  Misijos tikslas – surasti , sutvarkyti lietuvių tremtinių, politinių kalinių  kapus.  Šiemet ,,Misija Sibiras 2018“ vyko į Kazachstano Respubliką. 24 jaunų žmonių komanda tvarkė kapines Karagandos, Balchašo, Džezkargano apylinkėse. Šiose apylinkėse buvo lageriai, kuriuose kalėjo tūkstančiai lietuvių politinių kalinių.

Domas Zenkevičius pasakojo, kad misijos dalyviai aplankė 16 kapinių,  sutvarkė 200 lietuvių kapų, atnaujino 4 memorialus, pagamino ir iškėlė 6 kryžius. Vienas iš kryžių pagamintas vietos bendruomenės. Aukščiausias iškeltas kryžius – 4,8 m. Ekspedicijos dalyviai susitiko su ten  gyvenančiais lietuviais, kurių  nėra daug. Ir įdomiausia, kad teko sutikti p. Vladą, kalbantį lietuviškai.

Susitikimo metu mokiniai uždavė klausimus, domėjosi, kaip pakliūti į misiją. Domas paaiškino, kad reikia turėti tikslą, pildyti anketą, dalyvauti  atrankoje.  ,, Ir nebūtina būti pilnamečiu, amžius nėra svarbu,“- taip kalbėjo Domas Zenkevičius.

Susitikimą organizavo istorijos mokytoja metodininkė Laimutė Leonienė. Tai buvo įdomi, prasminga pilietiškumo ir gyvos istorijos pamoka.

Skyriaus informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos