Mankštiada 2018

  • Paskelbta: 2018-10-31
  • Kategorija: Renginiai

2018 m. rugsėjo - spalio mėnesiais Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje vyko Sveikatiados projekto inicijuota veikla „Mankštiada 2018“. Vadovaudamiesi šūkiu: fizinis aktyvumas – būtinas sveikos gyvensenos veiksnys, pradinių klasių mokiniai bei mokytojos pradėjo darbą : kalbėjome apie mankštą, jos reikšmę mums, kiekvieną rytą pradėdami pamokas atlikdavome mankštos pratimus. Mankštinomės ne tik sporto salėje, klasėse, bet ir gryname ore. Pasinaudodami Sveikatiados projekto pasiūlymais, mankštinome ne tik kūną, bet ir akis – pajutus nuovargį pamokų metu, atlikdavome  daugelį akių mankštos pratimų. 

Rugsėjo 21 d.  minėdami Pasaulinę Turizmo dieną pradinukai dalyvavo žygyje į gamtą.  Jo metu skatinome vaikus smagiai pajudėti, patirti įvairių įspūdžių ir aktyviai praleisti laisvalaikį.

Spalio 3 d. visi dalyvavome  Solidarumo bėgime ,,Kartu mes galime padėti vaikams“. Dalyvaudami iniciatyvoje  prisidėjome prie paramos Lietuvos ir Ukrainos vaikams.

Spalio 25 d. mokytojos R. Miškauskienė ir S. Kaminskienė pradinukams vedė integruotą kūno kultūros pamoką, kurios tikslas ugdyti nuostatą į sportą, kaip smagią veiklą ir laisvalaikio dalį. Šioje pamokoje pirmokai ir antrokai pristatė sukurtus  šuoliukus, jų derinius bei  mokė jų visus pamokos dalyvius, o trečios ir ketvirtos klasės mokiniai organizavo  įdomius mankštos pratimus.  Sportinę veiklą pamokoje aktyvino smagios, linksmos bei draugiškos estafetės. Smagu buvo  visiems  kartu sportuoti, nes juk ir mokiniai gali pabūti mokytojais.

Džiaugiamės dalyvaudami Sveikatiados projekte ir ugdydami vaikų  sveikatą stiprinančius fizinio aktyvumo įgūdžius.

Pradinių klasių mokytojos R. Miškauskienė ir S. Kaminskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos