Šiaurės šalių bibliotekų savaitė

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-11-23
  • Kategorija: Renginiai

Kasmet daugiau kaip 2000 mokyklų ir bibliotekų sutartą dieną tą pačią valandą vyksta Šiaurės šalių knygų skaitymai. Kai mus gaubia lapkričio sutemos, užsidegame žvakes ir skaitome. Tokia yra du dešimtmečius gyvuojanti Šiaurės šalių bibliotekų savaitės idėja.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Daugų filiale „Šiaurės šalių bibliotekų savaitės" renginių ciklas prasidėjo pirmadienį lapkričio 13 dieną auštant, žvakių šviesoje, garsiniu skaitymu vaikams. Mažieji knygos mylėtojai, atėję į biblioteką su mokytojomis Vita, Ligita, Vile klausėsi skaitomos ištraukos, aptarė personažus. Vaikai ieškojo lobio ir rado laišką - Pepės Ilgakojinės kvietimą į Astridos Lindgren gimtadienį.

Antradienį šventėme švedų rašytojos Astridos Lindgren 110-ąsias gimimo metines. Bibliotekininkė pasakojo apie rašytojos laimingą vaikystę, apžvelgė Astridos Lindgren kūrybą. Į šventę su balionų šūsniu, eidama atbula įsiveržė Pepė Ilgakojinė -Lietuvos edukologijos universiteto studentė Ligita, atliekanti gimnazijoje praktiką.Koks gimtadienis be linksmybių - persirengę piratais, jūreiviais mankštinomės, dainavom su mokytoja Daiva, išdykavom, vaikai pažadėjo susipažinti su kitais Astridos Lindgren knygų personažais.

Trečiadienį mokytoja Jurga su ketvirtokais bibliotekoje ieškojo džiugenos - rado knygų parodą „Nuotykių ir fantazijų šalyje" , o knygose aptiko džiugeną. Jiems teko atlikti testą apie Astridos Lindgren kūrybą.

Trečiokai su mokytojomis Raimonda ir Danute, pasipuošę skirtingomis kojinėmis, bibliotekoje skaitė Pepės gimtadienio aprašymą, susipažino su Astridos Lindgren kūryba, jos gyvenimo ypatumais ir piešė knygų veikėjus, juk Astrida Lindgren sako, kad „Knyga, knyga, dar kartą knyga. Niekas taip neišjudina ir neugdo vaiko fantazijos kaip knyga".

Ketvirtadienį bibliotekoje svečiuose buvo Daugų ikimokyklinio ugdymo skyriaus parengiamosios grupės vaikai su mokytoja Stefa. Bibliotekininkės pasakojimą apie knygas nutraukė Pepės netikėtas įsiveržimas į biblioteką, ji vaikus pakvietė žaisti, daryti mankštą, o paskui buvo labai nustebinta, kad vaikai Pepę pažįsta, žino jos draugų vardus, o mokytoja pasakojo, kad jie renginiui ruošėsi, skaitė ištrauką iš Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė", piešė piešinius, juos atnešė į bibliotekoje vykstančią parodą.

Pirmokai su mokytoja Oksana paklausę Astridos Lindgren knygos „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo" ištraukos, piešė Karlsoną ir Mažylį.

Penktadienį, gimtadienių siautuliui praėjus, paskyrėm vaikų piešinių parodos ruošimui, dabar bibliotekos lankytojai gali pasidžiaugti pradinukų ir ikimokyklinukų darbais.

Ačiū visiems, kas dalyvavo Šiaurės šalių bibliotekos savaitės renginiuose.

Daugiau nuotraukų galite pasižiūrėti https://www.facebook.com/pg/AlytausRSVB/photos/?tab=album&album_id=1662762350410746

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos