Minėjo Maironio dieną

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-11-07
  • Kategorija: Renginiai

ALOVĖS UGDYMO SKYRIAUS MAIRONIEČIAI IR DAUGŲ VLADO MIRONO GIMNAZIJOS SEPTINTOKAI KAUNE MINĖJO MAIRONIO DIENĄ

Spalio 27 dieną Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės ugdymo skyriaus MAIRONIEČIŲ būrelio nariai ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos 7A klasės mokiniai, gerai besimokantys lietuvių kalbą ir literatūrą, dalyvavo Kauno Maironio universitetinėje gimnazijoje vykusiame renginyje MAIRONIO DIENA. Šis renginys skirtas Jono Mačiulio- Maironio 155-osioms gimimo metinėms, jį organizavo Lietuvos maironiečių draugijos sambūris.

Renginio metu buvo organizuota ekskursija ,, Pasivaikščiokime po Maironio senamiestį", ją vedė universitetinės gimnazijos maironiečiai. Tai buvo neįprasta galimybė atvykusiems mokiniams susipažinti su iškiliuoju poetu kitose edukacinėse erdvėse: gimnazija ir kunigų seminarija ( čia mokėsi Maironis), namais, kuriuose poetas gyveno (dabar tai Maironio lietuvių literatūros muziejus), Kauno miesto ligonine, kur poetas gydėsi ir mirė. Mokiniai turėjo galimybę Kauno arkikatedros bazilikoje pamatyti Maironio kriptą, o aplankytos vietos leido geriau pažinti poeto asmenybę.

Vėliau šventiniame renginyje, kuris vyko universitetinėje gimnazijoje, poetė Erika Drungytė ir Maironio lietuvių literatūros muziejaus darbuotoja papasakojo apie Maironio gyvenamojo laikotarpio atmosferą, Maironio asmenybės savitumą, jo namų tradicijas. Maironiečiai grojo, skaitė savo sukurtą poeziją. Renginyje dalyvavo ne tik maironiečiai, bet ir universitetinės gimnazijos bendruomenė.

Ši maironiečių šventė, nauji potyriai galėtų būti pradžia ir naujos veiklos, bendradarbiaujant Alytayus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijai ir Alovės ugdymo skyriui. Galima numatyti bendras neformaliojo ugdymo galimybes- mokyklos gidų rengimą, kai mokiniai savo mokyklos istoriją, mokyklos muziejų ekspozicijas, gimtojo krašto apylinkių istorijas pristato gimtąja ir užsienio kalbomis, be to, tai būtų ir ugdymo karjerai programos kryptis.

Lietuvių kalbos mokytoja Irena Sakalauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos