Lietuvos kariuomenės 99-osios metinės

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-11-23
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 23 dieną Lietuvoje minima kariuomenės diena. Šią dieną 1918 metais Ministras Pirmininkas Augustinas Voldemaras pasirašė įsakymą Nr.1, kuriuo buvo įkurta Apsaugos Taryba ir įsakyta pradėti formuoti pirmąjį Lietuvos kariuomenės pulką. Nuo šios dienos pradėta oficialiai kurti Lietuvos laisvę iškovojusi kariuomenė.

Ši diena buvo minima ir mūsų gimnazijoje. Gimnazijos jaunieji šauliai su savo vadovu Algiu Cincilevičiumi uždegė žvakeles ant Lietuvos savanorių kapų ir Partizanų memorialo Daugų miestelio kapinėse, taip pat pagerbė partizanų atminimą prie paminklinio ženklo Daugų miestelio aikštėje.

Gimnazijoje svečiavosi mjr. Ramūnas Žižys, Vytauto Didžiojo karininkų kursų vyriausiasis instruktorius iš Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos. Svečias papasakojo mokiniams Lietuvos kariuomenės istoriją, kalbėjo apie Nacionalinį saugumą, grėsmes ir iššūkius jam. Mjr. R. Žižys supažindino mokinius su Lietuvos karo akademija, stojimo ir mokymosi joje galimybėmis.

Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas tapo galimybe vyresnių klasių moksleiviams trumpai susipažinti su krašto apsaugos sistema, Lietuvos kariuomene, galimybėmis mokytis Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Tai taip pat patriotinio, pilietinio ir tautinio ugdymo dalis.

Istorijos mokytoja Virginija Svinkūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos