Žygis „Partizanų takais“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-10-01
  • Kategorija: Renginiai

Neformali vaikų švietimo programa suteikia galimybę mūsų vaikams stiprinti sveikatą, pažinti savo kraštą, jo istoriją, pailsėti ir turiningai praleisti laisvalaikį.

Pagal šią programą šeštadienį mūsų gimnazijos jaunieji šauliai išvyko į žygį „Partizanų takais". Tai jau antras toks renginys šiais metais. Žygio metu lankėsi partizanų žuvimo vietose, pagerbė jų atminimą. Vaikai sužinojo apie žiaurias ir nelygias pokario kovas su svetima kariuomene. Šį kartą pėsčiomis turėjo įveikti apie 10 -12 kilometrų. Oras buvo rudeniškai saulėtas ir šiltas. Pirmoji apsilankymo vieta - visai šalia Gilio ežero netoli Rodžios kaimo. Čia Juozapavos vienkiemyje 1946 metais žuvo partizanas Kostas Mačionis - Žvalgas. Vos už kelių kilometrų Kalesninkų miške stovi kitas paminklinis ženklas ant kurio rašoma, kad šioje vietoje 1951 metais bunkeryje žuvo Dainavos apygardos partizanai Mykolas Adžgauskas - Dainius, bei Jonas Turskas - Kudirka. Šie partizanai paaukojo savo gyvybes vardan Tėvynės laisvės. Grįždami namo, vaikai dalinosi patirtais įspūdžiais ir savo žiniomis apie pokario metus Lietuvoje.

Jeigu eidami ar važiuodami pamatysite Daugų miestelio gatve ar gretimo kaimo keliuku tvarkingai einantį jaunuolių būrį žinokite - tai žygiuoja Daugų Vlado Mirono gimnazijos jaunieji šauliai.

Jaunųjų šaulių vadovas Algis Cincilevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos