Kasmetinis sveikatingumo žygis dviračiais!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-09-16
  • Kategorija: Renginiai

Kasmetinis sveikatingumo žygis dviračiais!

Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė pradeda renginių ciklą, skirtą parapinės mokyklos 240 metų Jubiliejui paminėti. Sveikatingumo diena - kasmetinis žygis dviračiais - puikus startas numatytoms tolimesnėms veikloms: išvykoms, projektams, parodoms, spektakliams, atviroms pamokoms, konferencijai ir koncertui. Sveikindamas Sveikatingumo dienos dalyvius gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius pastebėjo, kad šis renginys unikalus, išskirtinis. „Nesu girdėjęs nieko panašaus, mes esame išskirtiniai, tad tuo didžiuokimės. Orūs pasitikime Jubiliejinius metus. Geros nuotaikos, nepamirštamų įspūdžių",- sakė jis. Kūno kultūros mokytojas Algis Cincilevičius pastebėjo, kad niekas taip smagiai nenuteikia sportuojančio, kaip rudeniu alsuojanti gamta - saulė, vanduo ir oras!

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet gimnazijos bendruomenė dviračiais įveikė daugiau nei dvidešimties kilometrų atstumą į Nepriklausomybės Akto signataro Vlado Mirono koplyčią, esančią Bukaučiškių kaime. Išskirtiniu momentu tapo vaikinų, Karolio Kilmonio, 8a kl., Gedimino Šimkaus, 8a.kl., Ernesto Dirsės, Iag kl., idėja - Mirono koplyčią pasiekti bėgant. Šią idėją jie puikiai įgyvendino!

Gimnazijos bendruomenės kelionė dviračiais rugsėjį - vienas iš labiausiai laukiamų renginių. Šiek tiek gaila, kad taip anksti prasidėjusios peršalimo ligos, smarkus vėjas ir apniukęs dangus šiemet sumažino keliautojų skaičių. Tačiau aštuntąjį kartą tradiciškai kolonos priekyje pedalus mynė gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius, abiturientai. Už jų nugarų išsirikiavo apie 60 gimnazistų, keletas mokytojų, gimnazijos darbuotojų. Reikia pasakyti, kad tai ne tik smagus mynimas, bet ir naujos pažintys, gražus bendravimas, smagus palenktyniavimas, netgi vieta prasmingai diskusijai. Įveikę pirmą atkarpą, šiek tiek daugiau nei dešimt kilometrų, žygio dalyviai atsikvepia. Atsigeria, užkanda, dalinasi kelionės įspūdžiais, dalyvauja kliūčių ruožo ir važiavimo į labai statų kalną estafetėse, ieško paslėpto lobio. Pailsėjus vėl visų laukia kelionė atgal. Tiems, kuriems ši kelionė pirma ir/ar jaučiasi pavargę, tiems, kurių dviratis netikėtai sugedo, pagelbėja geltonasis mokyklinis autobusiukas.

Kadangi daugiau nei 20 kilometrų kelionei ryžtasi ne visi, Sveikatingumo dienos iššūkiai jų laukia gimnazijoje. Kita dalis mokinių ir mokytojų pasilieka ir sportuoja gimnazijoje. Jiems vadovauja kūno kultūros mokytoja Marina Juonienė. Šiemet tie, kurie pasiliko gimnazijoje, bėgo vieną mylią (1 kilometrą, 600 metrų), arba 6 gimnazijos stadiono ratus, žaidė krepšinį, tinklinį, smiginį ir pasiekė puikių rezultatų!

Renginio pabaiga tradiciškai visus sugrąžina į stadioną. Dviračiais parmina žygio dalyviai, juos aplodismentais pasitinka pasilikę gimnazijoje. Prasideda apdovanojimų dalis. Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius įteikia diplomus, atsiminimo dovanėles patiems geriausiems Sveikatingumo dienos dalyviams - estafečių laimėtojams, tinklininkams, krepšininkams, smiginio rungties nugalėtojams, bėgikams. Visada apdovanojamas jauniausias dviratininkas, šiemet juo tapo Sabaitis Laurynas, taip pat apdovanojama ir pirmą kartą distanciją įveikusi mokytoja - šiemet tokį apdovanojimą gavo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Irena Sakalauskienė. Be to, apdovanojama ir klasė, kuri aktyviausiai ir skaitlingiausiai dalyvavo dviračių žygyje. Tokiu apdovanojimu šiemet pasidalijo penktokai (auklėtoja Rūta Juonienė) ir tradiciškai nuo penktos klasės aktyviai Mirono keliu važiuojantys aštuntokai (auklėtoja Gitana Ivanauskienė).

Už komfortišką ir saugų važiavimą gimnazijos bendruomenė yra dėkinga Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus policijos pareigūnams Aidui Kaknevičiui, Ramūnui Griškoniui, Viktorijai Pekarskaitei. Bendruomenės pareigūnui Donatui Katlauksui, kuris su kolege visiems norintiems pažymėjo dviračius. Toks žymėjimas efektyvi priemonė nuo ilgapirščių. Taip pat esame dėkingi Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistėms.

Šis tradicinis renginys - tai gražus startas paminint parapinės mokyklos jubiliejinius metus. Tai bendruomenės vienybės, meilės savajam kraštui, jo istorijai įprasminimas. Taip pat puikus būdas pajudėti, sustiprinti sveikatą. Už tai bendruomenė ypač dėkinga kūno kultūros mokytojams.

Gitana Ivanauskienė, Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos