Šeimos savaitė mūsų gimnazijoje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-05-12
  • Kategorija: Renginiai

Šeimos savaitė Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

„Šeima - tai miniatiūrinė visuomenė, nuo kurios vientisumo priklauso visos didelės visuomenės saugumas". Taip teigė austrų gydytojas Alfredas Adleris. Ir jis, be abejonės, buvo teisus. Tik tvirta ir darni šeima gali būti vieningos valstybės pagrindas. Vertybės, ugdomos toje mažoje visuomenės ląstelėje, vėliau skleidžiasi platesnėje erdvėje: darželyje, mokykloje, universitete, darbinėje aplinkoje. Anot lietuvių pedagogo Juozo Vaitkevičiaus, šeima yra pati natūraliausia ir tobuliausia žmogaus buveinė, vaikų atsiradimo ir jų auginimo institucija. Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė norėdama priminti ir įprasminti šias tiesas vieną gegužės savaitę (8-12 d.) paskelbė Šeimos savaite gimnazijoje. Todėl visą savaitę gimnazijoje vyko vaikų ir jų tėvelių įvairios veiklos ir užsiėmimai. Gera buvo matyti klasėse, sporto salėje, scenoje mokinius su savo tėveliai draugiškai besišnekučiuojančius, dainuojančius, diskutuojančius...

Pirmą Šeimos savaitės dieną mokiniai, jų tėveliai bei mokytojai rinkosi į gimnazijos sporto salėje vykusią Sporto ir sveikatingumo šventę. Kūno kultūros mokytojai organizavo ir pravedė daug įdomių rungčių. Vaikai varžėsi su tėveliais tinklinio aikštelėje, rungėsi estafetėse, žaidė smiginį... Už dalyvavimą sporto šventės rungtyse mokytojai sugalvojo įdomias ir linksmas nominacijas.

Kitą dieną gimnazijos mokiniai su savo šeimos nariais dalyvavo įdomioje aromaterapijos paskaitoje - edukacijoje „Gydanti augalo galia". Užsiėmimą vedė buvusi mūsų gimnazijos mokinė Sigita Pauliukaitienė. Dalyvavusieji renginyje sužinojo daug įdomių mokslinių faktų apie augalų gydomąsias galias, apie tai, kaip iš jų išgaunamas eterinis aliejus, kokia jo nauda žmogui.

Pradinių klasių mokiniai su mokytojomis ir treneriu Juozu Židžiūnu suorganizavo Šeimų šaškių konkursą „Daugų krašto" taurei laimėti. Jame varžėsi net 11 šeimų komandų.

Mokiniai tėvelius pakvietė ir į jų pačių vedamas pamokas. Ir kokių veiklų jie tik nesugalvojo! Vienoje klasėje tėveliai varžėsi protmūšyje, kitoje rašė laiškus, dar kitoje kūrė verslo idėjas, komentavo filmo ištraukas, laidė laimės drugelius...

Šeimos savaitės baigiamasis akordas - gražus ir jautrus koncertas - padėkos ir dėkingumo ženklas tėveliams, broliams bei seneliams. Skambėjo daug gražių dainų, eilių, šokių, skirtų brangiausiems žmonėms ir brangiausiam kraštui. Gražu buvo stebėti susijaudinusių ir savo vaikais besididžiuojančių tėvelių veidus bei nuoširdžias šypsenas, malonu girdėti garsius aplodismentus.

Visi žinome, kad šeima - tai artimi ir brangūs žmonės, tai tie, kuriuos mes mylim, iš ko imame pavyzdį, kam linkime gėrio ir laimės. Būtent šeimoje išmokstame šypsotis, būti atsakingi, rūpintis ir gerbti kitus. Mokykla - tai mūsų antra šeima, pratęsianti šių funkcijų ugdymą.

Nuotraukos mokytojo Raimundo Jomanto

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos