Pamoka kitaip. Ekskursija į muziejus

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-03-10
  • Kategorija: Renginiai

Pamoka kitaip. Ekskursija į muziejus

Būrelio ,,Pynimas iš vytelių'' nariai ir Iag klasės mokiniai kovo 9 dieną buvo išvykę į Vilnių. Jie lankėsi Lietuvos teatro, muzikos ir dailės muziejuje bei Lietuvos nacionaliniame muziejuje.

Lietuvos teatro, muzikos ir dailės muziejuje vyko edukacinis užsiėmimas - „Triukšmų įgarsinimas kino filmuose". Triukšmas - šį žodį dauguma mūsų supranta kaip nemalonų reiškinį, kurio reikia atsikratyti. Tačiau edukacijoje sužinojome, kad kine - tai terminas, reiškiantis visus garsus, išskyrus kalbą ir muziką. Filmuojant profesionalų kiną, vaizdas fiksuojamas kino juostoje, o garsas įrašomas atskirai. Po filmavimo ant nufilmuoto vaizdo garsas „uždedamas", t. y. garsas pritaikomas tam vaizdui. Sužinojome daug įdomių dalykų apie triukšmo įgarsinimą, kuriant kino filmus. Taip pat patys išbandėme įgarsintojo profesiją, bandėme išgauti sniego girgždėjimo, irklavimo ir kitus garsus.

Lietuvos nacionaliniame muziejuje apžiūrėjome ekspoziciją, skirtą Lietuvos valstybės istorijai nuo valstybės susikūrimo iki XX amžiaus. Matėme, kokiais drabužiais rengėsi, kokius baldus, įrankius naudojo lietuviai. Taip pat daugiau sužinojome apie Lietuvai nusipelniusius to meto žmones.

Raimonda Urmanavičiūtė (IIag)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos