Rajoninė dailės olimpiada 2017

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-02-27
  • Kategorija: Renginiai

Rajoninė dailės olimpiada 2017

Šių metų vasario 24 dieną Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje vyko metodinė praktinė konferencija - dailės olimpiada ,,Kūrybiškumo lavinimo metodai ir patirtys" (tęstinis projektas). Ją organizavo ir vedė gimnazijos dailės ir technologijų mokytojai metodininkai Rima ir Raimundas Jomantai. Dalyvius pasveikino gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius, rajono švietimo ir sporto skyriaus vyriausias specialistas Vytautas Paškevičius. Mokytoja Daiva Laniauskienė su auklėtinių grupe pateikė muzikinį sveikinimą.

Metodinėje praktinėje konferencijoje dalyviai išklausė pranešimus apie kūrybiškumą dailės pamokose, aptarė praktinėje veikloje taikomus efektyvius metodus, dalijosi gerąja darbo patirtimi, kaip padėti mokiniams mokytis ir koreguoti savo mokymąsi, įsivertinti, apibendrinti mokymosi rezultatus, rengiant kūrybinės veiklos aplankus (portfolio). Pedagogai išbandė įvairias dailės dalyko metodikas, kurias gebės kūrybiškai taikyti formaliame ir neformaliame ugdyme.

Mokytojai su mokiniais iš 9 rajono mokyklų turėjo galimybę dalyvauti kūrybiniame darbe „PILIAKALNIAI: praeities retrospektyva, dabarties realijos, ateities vizijos". Buvo pristatyti Alytaus rajono dailės mokytojų ir jų ugdytinių darbai, atlikti įvairiomis technikomis. Vertinimo komisijos sprendimu šių metų praktinio darbo laureate tapo Daugų Vlado Mirono gimnazijos IIIag klasės mokinė Greta Krūkonytė, ji deleguojama į Lietuvos mokinių dailės olimpiadą. Visi dalyviai buvo apdovanoti diplomais.

Dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rima Jomantienė

Fotografavo dailės ir technologijų mokytojas metodininkas Raimundas Jomantas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos