Pradinukai prisiminė advento papročius ir tradicijas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-12-16
  • Kategorija: Renginiai
Daugų gimnazijos pradinukai prisiminė advento papročius ir tradicijas

Prisiminti advento papročių bei tradicijų vėlų gruodžio 8-osios vakarą Daugų Vlado Mirono gimnazijoje rinkosi pradinių klasių mokiniai, jų tėveliai bei mokytojai.

Vakaronei ruošėsi visi pradinukai: vieni rinko mįsles ir patarles, kiti domėjosi advento ir Kūčių tradicijomis, mokėsi liaudies dainų ir žaidimų, ruošė parodą ,,Viskas apie liną."

Atvykusius į renginį svečius pasitiko vakaro vedėjai - Kamilė, Greta ir Rapolas. Jie šiltai visus pasisveikino ir priminė advento papročius bei tradicijas. O mokytoja Raimonda Šilalienė su neformalaus ugdymo būreliu ,,Senolių išminties skrynelė" kvietė visus prisiminti lietuvių tradicinį augalą liną ir parodė programą ,,Linelį roviau, gražiai dainavau". Mokytoja Oksana Miliauskienė su ketvirtokais pynė advento vainiką, atskleidė simbolinę reikšmę, mokytoja Jurga Diksienė papasakojo apie burtus ir net paragino juos išbendryti. Tai sukėlė daug gerų emocijų, juoko, prisiminimų...

Nors adventas susikaupimo, laukimo, ramybės laikotarpis, tačiau ir šiuo laiku jaunimas žaisdavo žaidimus bei dainuodavo dainas. Tad renginio vedėjai pakvietė visus padainuoti ir pažaisti.

Pašokę ir padainavę visi sugužėjo prie bendrų vaišių stalo. Vakaronės pabaigoje muzikos mokytoja Daiva Laniauskienė visus pakvietė padainuoti Kalėdinių dainų.

Džiugu, kad mūsų pradinių klasių mokiniai, jų tėvai ir mokytojai nors trumpam prisiminė savo senolių tradicijas, pabuvo kartu.

Mokytojos Raimonda Šilalienė ir Jurga Diksienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos