Alytaus apskrities 20 - oji jaunųjų matematikų komandinė olimpiada

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-12-13
  • Kategorija: Renginiai

Nelengva spręsti lengvus uždavinius

Gruodžio 2 dieną Druskininkų Ryto gimnazijoje vyko Alytaus apskrities 20 - oji jaunųjų matematikų komandinė olimpiada mokytojo K.Klimavičiaus taurei laimėti. Gabūs matematikai iš Alytaus, Lazdijų, Druskininkų, Varėnos ir aplinkinių rajonų išmėgino jėgas spręsdami uždavinius komandoje ir pristatydami kūrybinius darbus.

Komandinės olimpiados dalyviai - vyresniųjų klasių mokiniai. Dešimt komandų per dvi valandas turėjo išspręsti po 10 uždavinių. Beveik visi uždaviniai reikalavo loginio mąstymo. Neblogai sekėsi ir Alytaus rajono jungtinei komandai, kurioje buvo ir mūsų abiturientė Goda Strimaitytė. Ši komanda buvo ketvirta

Olimpiadai pasibaigus, dalyviai pramogavo SNOW arenoje, kėlėsi keltuvais per Nemuną. Kitoje Nemuno pusėje juos sutikusi istorijos mokytoja papasakojo apie Druskininkus, parodė miesto įžymias vietas, supažindino su kurorto istorija.

Po pietų VU matematikos ir informatikos metodikos katedros docentas dr. R. Kašuba vedė matematikos paskaitą „Uždavinių sprendimo psichologiniai aspektai", kalbėjo apie netradicinius uždavinius bei jų sprendimo metodus.

Laikas prabėgo greitai, o svarbiausia - įdomiai bei prasmingai.

Matematikos mokytoja

D. Baranauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos