Mūsų gimnazijoje inauguruotas X-asis mokinių prezidentas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-10-14
  • Kategorija: Renginiai

Daugų Vlado Mirono gimnazijoje inauguruotas jau X-asis mokinių prezidentas

Spalio 13 dieną Daugų Vlado Mirono gimnazijoje vyko iškilminga mokinių prezidento inauguracija. Mūsų gimnazijos filosofija - „Mokykla neturi būti pasirengimas gyvenimui. Mokykla turi būti gyvenimas." (E. Hubardas) Gimnazijos mokinių prezidento rinkimai - tai vienas iš pavyzdžių, kad mūsų mokiniai gyvena tikrą gyvenimą, yra pilietiški, atsakingi, nes gimnazija - tarsi maža valstybė, kurioje taip pat vyksta ekonominiai, kultūriniai ar politiniai procesai. Šiuose procesuose mokiniai aktyviai ir noriai dalyvauja.

Tradicija, iškilmingai pagerbti naująjį gimnazijos prezidentą, yra sena. Pirmą kartą gimnazijoje buvo suorganizuota prieš 19 metų. Labai smagu, kad buvusieji gimnazijos prezidentai dalyvauja renginiuose, jie nepamiršta pasveikinti gimnazijos bendruomenės įvairių švenčių proga. Tokie poelgiai tik paliudija, kad buvusieji mūsų ugdytiniai užaugo atsakingi, mylintys savo gimtinę, puoselėjantys tradicijas piliečiai.

Naujoji mokinių prezidentė Gabija Gudaitytė, Ibg klasės mokinė, tarė priesaikos žodžius, oficialiai prisistatė gimnazijos bendruomenei, sakė pirmąją prezidentės kalbą, išklausė klasių atstovų išsakytus palinkėjimus. Originalūs ir kūrybiški klasių sveikinimai nudžiugino ir nustebino ne tik naująją prezidentę, bet ir visus susirinkusius į šventę. Tardamas sveikinimo žodį, gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius palinkėjo Gabijai užmegzti glaudžius ir betarpiškus ryšius tarp bendruomenės narių bei deramai atstovauti gimnazijai. O šventėje dalyvavęs politologas Laurynas Kasčiūnas gimnazijos mokinių prezidentei palinkėjo sėkmės ir pasidalijo šiltais mokykliniais prisiminimais.

Belieka Gabijai palinkėti aktyviai dalyvauti gimnazijos gyvenime, įgyvendinti naujas idėjas, suburti komandą!

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė

Nuotraukos mokytojo Raimundo Jomanto

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos