Kelionė dviračiais 2016

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-09-19
  • Kategorija: Renginiai

Daugų mironiečių žygis dviračiais

Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė jau septintą kartą organizavo kelionę dviračiais į Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Vlado Mirono koplyčią. Vykdydama tradicinį renginį gimnazijos bendruomenė prisijungė prie Europos paveldo dienų minėjimo Lietuvoje bei Judėjimo savaitės akcijos.

Kelionė dviračiais saulėtą rugsėjį į Mirono koplyčią - vienas iš labiausiai laukiamų renginių. Tai ne tik judri kelionė, kupina įvairiausių netikėtumų kelyje, bet ir istorinės atminties įamžinimo procesas. Kiekvienas prisilietimas prie raudonų plytų šventovės tarsi impulsas mums, vietos žmonėms, suvokti mus supančios kultūros paveldo objekto vertingumą, matyti jame savo išskirtinumo ir tapatumo ženklus...

Šiemet dviračių pedalus mynė daugiau nei 70 gimnazijos bendruomenės narių. Saugiai atvykę į Bukaučiškių koplyčią, visi draugiškai vaišinosi karšta arbata, kvapniu rudeninių obuolių pyragu, juokavo, dalinosi kelionės įspūdžiais, ieškojo paslėpto lobio, dalyvavo kūno kultūros mokytojų suorganizuotose estafetėse.

Kadangi daugiau nei dvidešimties kilometrų kelionei ryžtasi ne visi, dalis mokinių ir mokytojų judriuosius žaidimus žaidė gimnazijoje.

Renginio pabaiga gimnazijos stadione. Direktorius Almantas Jakimavičius sveikino mokinius sėkmingai sugrįžusius į gimnaziją, įteikė prizus sporto rungčių laimėtojams, pasveikino ir pirmą kartą pasiryžusius važiuoti mokytojus, o istorijos mokytojai įteikė Lietuvos Respublikos Konstituciją ir palinkėjo sėkmingai ruošti mokinius Konstitucijos egzaminui.

Labai džiugu, kad mūsų gimnazijos šventėse ir renginiuose ne kartą dalyvavęs politologas, kandidatas rinkimuose į LR Seimą Laurynas Kasčiūnas šią mums svarbią dieną siuntė šilčiausius sveikinimus gimnazijos bendruomenei, džiaugėsi prasminga veikla, linkėjo sėkmės.

Šis renginys - tai mūsų vienybės, meilės gimtajam kraštui, jo istorijai įprasminimas.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nuotraukos mokytojo Raimundo Jomanto

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos