Edukaciniai užsiėmimai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-06-21
  • Kategorija: Renginiai

Edukaciniai užsiėmimai

Įgyvendindama NVŠ programą „Pynimas iš vytelių" birželio 10 dieną su mokiniais dalyvavau Pivašiūnų amatų centre vykdytuose edukaciniuose užsiėmimuose.

Pirmoji edukacija - bulvinės dzūkų bandos kepimas ir degustavimas.

Bulvinės bandos nuo seno labai populiarus valgis Dzūkijoje, tačiau dabar jaunosios šeimininkės vis rečiau šiuo patiekalu pradžiugina savo šeimos narius. Bandoms kepti reikia geros duonkepės krosnies ir glėbio kaitrių, beržinių malkų. O visas kepimo paslaptis mums parodė amatų centro darbuotojos.

Antrojoji edukacija -keramikos užsiėmimas. Jo metu buvo pristatomas vienas iš seniausių amatų - puodžiaus amatas. Išgirdome pasakojimą apie molio kilmę, trumpai apžvelgėme keramikos istoriją, jos rūšis, buvo demonstruojami lipdymo, žiedimo, dekoravimo procesai. Keramikos dirbtuvėlėje mokėmės molio formavimo: kočiojimo, pjaustymo, figūrų formavimo, dekoravimo, susipažinome su molio išdegimo būdais. Kiekvienas nusilipdėme savo „molinuką".

„Daugų kraštas" bendruomenės patalpose birželio 15 dieną dalyvavome edukaciniame užsiėmime „Grikinės bapkutės". Bendruomenės pirmininkė R. Šilalienė papasakojo mums apie grikius ir jų teikiamą naudą. Po to gaminome „grikines bapkutes". Kol jos kepė, siuvome suvenyrinį žaisliuką, kurio vidų pripildėme grikių lukštų.

Taigi, daugiau sužinoję apie senus lietuvių amatus, padegustavę kulinarinio paveldo gaminių baigėme šio pusmečio užsiėmimus.

Gerų jums atostogų...

Laisvoji mokytoja

Rasa Aleksandravičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos