Piligriminis žygis

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-04-26
  • Kategorija: Renginiai

Piligrimai savo kelionę pradėjo ypač jaukioje ir šiai progai tinkamoje Alytaus Šventų Angelų Sargų bažnyčioje. Ten gavo visus reikmenis, padedančius piligrimui įveikti ilgą kelią: palaiminimą, giesmynėlį ir tikinčiųjų maldas.

Tokio pobūdžio žygis susilaukė nemažai dėmesio – 35 kilometrus įveikti pasiryžo netgi pustrečio šimto žmonių! Kadangi tai nebuvo paprastas turistinis žygis, tai ir ėjusių jame tikslas buvo daug didesnis nei pasiekti kokią nors poilsiavietę. Viso žygio metu kiekvienas turėjome progą savo žingsnius įprasminti intencijomis, kurios po to nugulė po kryžiumi Pivašiūnų bažnyčios kalnelyje.

Distancija tikrai neišgąsdino, nes visos kelionės metu buvo giedamos giesmės: vieni jas giedojo garsiai, kiti kiek tyliau, lyg paversdami giesmę tylia malda, o tas dar labiau žavėjo. Trumpose stotelėse dalyvius svetingai priėmė aplinkinių kaimų tikintieji, įkvėpdami piligrimams dar daugiau jėgų ir dvasinės stiprybės.

Žygį užbaigė šventųjų mišių šventimas nuostabioje Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Šventoriuje buvo įstatytas kryžius, visi prie jo prisilietę jautėsi apdovanoti, išklausyti. Tokie žygiai kaip šis nepalieka abejingų. Dalyvių veiduose nesimatė nei nuovargio, nei skausmo, tik nuoširdi, nedrąsi šypsena, rodanti absoliučią pergalę prieš visus kamavusius vidaus demonus: nerimastį, susirūpinimą ar kitą sunkų išgyvenimą.

Greta Jarmalavičiūtė

Nuotraukos Viktorijos Kalinauskaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos