Tarptautinė žemės diena

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-03-29
  • Kategorija: Renginiai

Tarptautinė žemės diena

1971 metais Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena. Lietuvai atgavus nepriklausomybę Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą ir ragino tapti Žemės globėjais, o pavasario lygiadienį, kuris skirtingose planetos vietose yra kovo 20 - 21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną. Atsiliepdama į šį kreipimąsi, tuometinė Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje. Žemės diena minima daugiau nei 175 valstybėse.

Šią dieną mūsų gimnazijoje visada vyksta mokinių geografijos konkursas - olimpiada "Mano gaublys". Šiemet jame dalyvavo 6-8 ir Iag klasės mokiniai. Sveikiname olimpiados laimėtojus ir prizines vietas užėmusius dalyvius!

Šeštokai: III vietą iškovojo Justina Gecevičiūtė, II vietą - Emilija Volungevičiūtė ir Meidą Šilanskaitė, I vietą laimėjo Evita Čeplikaitė.

7 klasės laimėtojai: III vieta - Gediminas Šimkus, II vieta- Miglė Venckutė, I vieta- Karolis Kilmonis.

8 klasės prizininkai: III vietą užėmė Gabija Gudaitytė ir Austėja Ivanauskaitė, II vietą laimėjo Tomas Lugauskas, I vietos laimėtoja - Skirmantė Sakalauskaitė.

Iag klasės laimėtojai: III vieta - Raimonda Urmanavičiūtė, II vieta - Arnas Žemaitis, I vieta - Justinas Juonys.

Dėkojame geografijos mokytojai Onutei Gustaitienei už olimpiados ir renginio organizavimą. Taip pat dėkojame visiems aktyviai dalyvavusiems mokiniams. Mylėkime ir saugokime savo Žemę!

Neringa Griškaitė (IIag)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos