Rajoninėse krepšinio varžybose iškovota pirma vieta!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-03-09
  • Kategorija: Renginiai

Alytaus rajono gimnazijų vaikinų krepšinio varžybos

Šių metų kovo 8 dieną Daugų Vlado Mirono gimnazijos sporto salėje vyko Alytaus rajono gimnazijų vaikinų krepšinio varžybos. Norą dalyvauti šiose varžybose pareiškė Daugų Vlado Mirono gimnazija, Krokialaukio Tomo Noraus - Naruševičiaus, Pivašiūnų, Simno ir Miroslavo gimnazijos.

Komandos burtų keliu buvo suskirstytos į du pogrupius. Į pirmą pogrupį pateko Daugų, Pivašiūnų ir Simno komandos, o į antrąjį - Krokialaukio ir Miroslavo.

Pirmos susirungė Daugų ir Pivašiūnų ekipos. Tik po atkaklios kovos daugiškiai džizugėsi pergale 22:19.

Po šių varžybų į aikštę žengė kito pogrupio komandos. Praėjusių metų nugalėtojams Krokialaukio krepšininkams jau pirmojoje dvikovoje teko pripažinti Miroslavo komandos pranašumą 21:20.

Trečioji kova vyko tarp Simno ir Pivašiūnų komandų. Šią kovą laimėjo Simno gimnazijos mokiniai 22:18. Po šios dvikovos tapo aišku, kad Pivašiūnų ekipa užėmė pogrupyje trečią vietą ir prarado galimybę kovoti dėl prizinės vietos.

Kitose varžybose į aikštę išbėgo Daugų bei Simno komandos. Jos rungėsi dėl pirmos vietos pogrupyje bei galimybės patekti į finalą. Daugiškiai atkakliai gynė savo krepšį ir jau po pirmo kėlinio turėjo pranašumą, kurio neprarado ir antrame kėlinyje. Rezultatu 19:9 laimėjo Daugų gimnazijos mokiniai.

Po šių rungtynių paaiškėjo, kad dėl trečios vietos aikštelėje varžysis Simno bei Krokialaukio komandos, o didžiajame finale - Daugų ir Miroslavo komandos.

Varžybas dėl trečios vietos laimėjo Krokialaukio gimnazijos ekipa rezultatu 24:10. Taigi Krokialaukio Tomo Noraus - Naruševičiaus gimnazistai iškovojo trečiąją vietą ir pasidabino bronzos medaliais.

Finalinė dienos dvikova vyko tarp Miroslavo ir Daugų gimnazistų. Rungtynės buvo labai įtemptos - po pirmų 4 minučių rezultatas 7:7. Tačiau rezultatu 25:15 Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai iškovojo pirmąją vietą!

Po kelių akimirkų Daugų kūno kultūros mokytojai Algis Cincilevičius bei Marina Juonienė pakvietė komandas rikiuotis varžybų apdovanojimams. Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius pasidžiaugė, kad varžybose dalyvavo net penkios rajono gimnazijos, kad varžybos suteikė visiems daug teigiamų emocijų.

Naudingiausiems komandų žaidėjamas - Artūrui Babravičiui (Pivašiūnai), Tadui Seniūnui (Simnas), Mindaugui Gailušiui (Krokialaukis), Linui Žilinskui (Miroslavas), Valius Juonys (Daugai) - buvo įteikti apdovanojimai.

Trečią vietą iškovojo Krokialaukio Tomo Noraus - Naruševičiaus gimnazija, antrąją vietą - Miroslavo gimnazijos mokiniai, o pirmąją vietą bei nugalėtojų taurę - Daugų Vlado Mirono gimnazijos komanda.

Aš, Daugų komandos treneris Andrius Jakimavičius, džiaugiuosi, kad visi gimnazijos komandos mokiniai dalyvauja neformaliojo vaikų švietimo programoje „Krepšinio pagrindai", kuri startavo 2015 metų spalio 1 dieną. Mokiniai noriai ir aktyviai lanko programos užsiėmimus.

Vienas iš pagrindinių komandos tikslų buvo nugalėti rajoninėse gimnazijų varžybose. Jis įvykdytas. Tobulėsime toliau ir sieksime kitų tikslų.

Laisvasis mokytojas dėkoja Alytaus rajono savivaldybei ir Daugų Vlado Mirono gimnazijai už suteiktą galimybę dirbti su šiais šauniais gimnazistais.

Komandos treneris Andrius Jakimavičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos