Mokiniai pina iš vytelių, velia vilną ir džiugina aplinkinius

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-11-30
  • Kategorija: Renginiai

„Niekuomet žmogus nėra toks gražus, koks jis būna kurdamas" (Vydūnas)

Meistrė Jurgita Treinytė iš Kaišiadorių trumpai supažindino mokinius su Kalėdų vainiko atsiradimo istorija. Ji įdomi ir intriguojanti. Bet svarbiausia, kad vaikai ir patys gamino vainiką. Darbas ne pats lengviausias, juk skoningai sukomponuoti Kalėdų vainiką nėra lengva ir paprasta. O ką jau kalbėti apie tai, kad pindamas vainiką privalai kontroliuoti savo jausmus ir nuotaiką. Jei dirbsi vainiką piktas ar irzlus, jis nebus dailus ir skleis tavo prastą nuotaiką bei susierzinimą. Niekas nenorės sėdėti prie stalo, papuošto „piktu" Kalėdų vainiku.

Vaikai savo vainikus puošė įvairiais džiovintais augalais, kankorėžiais... Jie tikrai gražūs ir spinduliuoja teigiama energija!

Visi mokinių darbai iš Alytaus parvežti į gimnaziją ir eksponuojami poilsio kambaryje.

Lapkričio 25 dieną mokyklos etnografiniame muziejuje tautodailės būrelio nariai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Vilnos vėlimas". Merginos uoliai rinkosi vilną, derino spalvas, ant riešinių šablono dėliojo dekoracijos piešinį ir... ilgai, ilgai vėlė...

Ką joms pavyko pagaminti, pamatysite per Kalėdinę moksleivių kūrybinių darbų parodą - mugę, kuri vyks gruodžio 21 - 23 dienomis etnografiniame gimnazijos muziejuje.

Mugėje bus galima nusipinti Kalėdinių žaisliukų. Kviečiame aplankyti parodą ir patiems pasidaryti žaisliuką.

Mokytoja rasa Aleksandravičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos