Lietuvos maironiečių sambūris Pietų Lietuvoje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-09-22
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 22 diena - rudens lygė (lygiadienis) ir baltų vienybės diena

Vakar iš visos respublikos suvažiavo maironiečiai pasigrožėti pietų Lietuvos gamta, miestais ir miesteliais, prisiminti ir pagerbti garbingą jų praeitį. Juk jotvingiai buvo narsi tauta!

Mūsų diena prasidėjo Butrimonių Išganytojo bažnyčioje. Šv. Mišių metu girdėjome labai prasmingus kunigo žodžius: "Jūs esate tie, kurie rašo istoriją, liudija ir perduoda ją kitiems". Šie žodžiai lydėjo mus visą dieną. Jautėmės ne tik esą istorijos žinovais, bet ir jos sergėtojais, skleidėjais...

Po Šv. Mišių gausus maironiečių būrys, grojant Didžiosios Kunigaikštienės Birutės Ulonų Bataliono (DK BUB) orkestrui, iškilmingai žygiavo į Butrimonių gimnaziją. Ten mes, moronaitė - mieronietės, sudainavome autentišką dzūkų dainą „Dziemedėlis". (Visiems labai patiko!!!) Taip pat dalyvavome Lietuvos istorijos pamokoje, skirtoje garbingai savo šalies praeitčiai, klausėme kitų mokyklų maironiečių pasirodumų..

Toliau mūsų laukė kelionė į Punios miestelį. Ten mes jau ne pirmą kartą kopėme į piliakalnį, grožėjomės atsiveriančiu kraštovaizdžiu. Ir nuolat dainavome liaudies dainas, nes taip buvo gera jas dainuoti, net sunku patikėti... taip jautėme savo dvasią susiliejančią su mūsų senolių žeme, tekančiu Nemunu... O galvoje tarytum ąžuolas įaugę kunigo žožiai leido šaknis giliai į širdį... Ir tikriausiai kiekvienas pajutome meilę savo gimtinei, jos gamtos grožiui, tradicijoms, dainai...

Mano nuomone, tai buvo tikrai vertinga išvyka, nes visi prisipildėme kažkokios paslaptingos ir malonios energijos bei pozityvo!

P.S. Noriu pasidžiaugti, kad šiais metais mūsų gimnazijoje Maironiečių yra tikrai daug! Maironis - jėga!☺

Gerda Vitkauskaitė IVb

Nuotraukos Gabijos Veličkaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos