Projektas ,, SUPasi vasara 2015

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-05-26
  • Kategorija: Renginiai

Projektas ,, SUPasi vasara 2015

Gegužės 22 dieną Alytaus rajono švietimo centre vyko jau 6 - asis SUP asi vasaros renginys. Tai socialinių įgūdžių lavinimo projektas. Jame dalyvavo 4-7 klasių mokiniai. Pernai jis vyko mūsų gimnazijoje. Tada kalbėjome apie sveikos gyvensenos įpročius, atlikome daug komandinių užduočių.

Šių metų tema - ,, Ugnelė - ne seselė". ,,Ugnies ir mažo vaiko vieno nepalik" - sako patarlė. Visą mėnesį ruošėmės žinių, apie saugų elgesį su ugnimi, patikrinimui. Žodžių garsinė analizė, rašymas, posakiai, mįslės, palyginimai, pasakojimai, filmai kalbos ugdymo pratybose - viskas tik apie ugnį.

Renginio metu lankėmės Alytaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje. Pamatėme ir išgirdome, kaip dirba profesionalūs ugniagesiai, pasimatavom specialų kostiumą. Kai kas išdrįso nučiuožti strypu taip, kaip tai daro ugniagesiai, skubantys į gaisro vietą. Buvo įdomu klausyti profesionalaus naro pasakojimo apie skęstančiųjų gelbėjimą. Patikrinome savo teorines žinias apie saugų elgesį su ugnimi, atlikome dėmesingumo užduotis. Mūsų gimnazijos komanda buvo gausiausia ir geriausiai atsakinėjo į pateiktus klausimus. Praturtinome savo žodyną, įgijome žinių ir patirties, bendraudami komandoje.

Supratome, kad tai, ką rodos, jau žinai, reikia dažnai prisiminti ir kartoti. Ir nebūtinai tai žinios apie saugų elgesį.

Logopedė Rasa Kartanienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos