Penktasis "Gimnazijos garbės" pavasaris

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-05-26
  • Kategorija: Renginiai
„Gimnazijos garbė 2015"

Jau penktą kartą mokslo metų gale mūsų gimnazijoje organizuojamas gražus, prasmingas, jaunimą motyvuojantis siekti mokslo ir meno pažinimo aukštumų renginys „Gimnazijos garbė". Renginio metu pasidžiaugta gimnazistų mokslo, sporto, kūrybos bei meno pasiekimais.
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė renginį pradėjo žodžiais, nusakančiais šio tradicinio gegužės sambūrio esmę:
Šis renginys mums ypatingas, nes šiandien mes džiaugiamės, mes didžiuojamės!
Juk gera, kai žinai, kad šalia tavęs žmonės, kurie žino, kas yra atsakomybė, pareiga, kurie nori augti ir tobulėti, keistis ir keisti..."
Tokių žmonių mūsų gimnazijoje tikrai ne mažai. Už įvairius pasiekimus mokiniams išdalinta daugiau nei 30 „Gimnazijos garbės" statulėlių!
Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius mokiniams linkėjo nuolat domėtis mokslo ir kultūros naujovėmis, neprarasti troškimo nugalėti, siekti aukštumų, bet visada išlikti santūriems - nesigirti savo pasiekimais, bet jais didžiuotis.
Šiemet „Gimnazijos garbės" iškilmės ypatingos ir dėl to, jog į šventę atvyko garbių svečių: mūsų miestelio seniūnas Vydas Raudonis, I-osios gimnazijos laidos abiturientas, ekonomistas,Lietuvos politinis bei visuomenės veikėjas Juozas Listavičius su žmona Vida, šios laidos auklėtoja Natalija Gudonytė. Ji nuoširdžiai pasidžiaugė gimnazijos mokinių laimėjimais, palinkėjo jiems visada mylėti savo tėvynę, būti tolerantiškiems, saugoti senelių ir tėvų perteiktas vertybes. O mokyklos bibliotekai padovanojo pačios sudarytą grafikos knygą „Naikintos, bet nenugalėtos kartos kelias grafikoje".
Kai jau buvo išdalintos mokiniams visos „Garbės" statulėlės, gimnazijos direktorius į sceną pakvietė mokinį, dažniausiai dalyvavusį įvairiuose konkursuose ir olimpiadose ir daugiausiai pelniusį apdovanojimų ir padėkų. Tai mūsų Lukas. Lukas Ivanauskas - IVag klasės mokinys. Jam buvo įteiktas išskirtinis „Gimnazijos garbės" prizas - statulėlė „Gimnazijos garbės" obuolys. Lukas kalbėjo, kad jam didelė garbė stovėti vienoje scenoje, su pirmosios šios gimnazijos laidos abiturientu Juozu Listavičiumi. Abiturientas pasidžiaugė, kad šalia jo visus dvylika metų buvo geri pedagogai, visada palaikę jo sumanymus ir idėjas, visada raginę eiti pirmyn. Gražiai ir nuoširdžiai padėkojo savo mamai... Džiaugėsi, kad gimnazija, kurioje jam teko mokytis, leido ir leidžia mokiniui būti laisvam ir savarankiškam. Lukas sakė: „Aš džiaugiuosi, kad galėjau išvysti Europą čia, Dauguose. Ačiū jums, kad jaučiuosi europiečiu".
Renginyje šventišką nuotaiką kūrė mažieji šokėjai, jaunių choro atliekamos dainos, vyresniųjų klasių merginų šokiai, meninio skaitymo konkurso nugalėtojo Redo Zaliecko skaitomos eilės. Nuoširdžiai dėkojame muzikos mokytojai Daivai Laniauskienei ir choreografijos vadovei Alvyrai Mikailionienei, kad jų auklėtiniai taip gražiai sveikino savo draugus. Nuoširdžiausiai dėkojame mokytojams Rimai ir Raimundui Jomantams už originaliai ir skoningai papuoštą salę, Vidai Sudvajienei už pavasarinines lauko gėlių puokšteles. Ačiū.

Mokytoja Sigita

Nuotraukos mokytojo Raimundo Jomanto

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos