Prisiminėme Kristaus kančią, mirtį ir prisikėlimą

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-04-22
  • Kategorija: Renginiai

Sek paskui mane!

Štai velykinės žinios jėga: ji pašalina rūpestį ir baimę, širdis užtvindo džiaugsmu ir pažadina norą nešti žinią: Jėzus prisikėlė! Jis gyvas! Vadinasi, visa tai, ko jis mokė, yra tiesa.

Penktadienį (balandžio 17dieną)mūsų gimnazijoje vyko renginys, skirtas prisiminti Jėzaus kančią, mirtį ir PRISIKĖLIMĄ. Taip pat paminėjome pašvęstojo gyvenimo metus. Ta proga pakvietėme Šv. Vincento Pauliečio kongregacijos vienuoles sesę Lina ir sesę Rubelinda. Jos į Lietuvą atvyko iš Peru ir gyvena Miroslave. Vienuolės mums pristatė savo kongregaciją ir papasakojo, kokiais tikslais atvyko į Lietuvą.

Renginį pradėjo gmnazistai. Jie parodė siužetą „Iš Dangaus". Siužetas atskleidė keturių šventųjų (Šv.Ingridos, Šv.Bernadetos, Šv.Kūdikėlio Jėzaus Teresėlės ir Šv.Jono Bosko) požiūrį į gyvenimą ir žmogų. Siužeto pabaigoje mokiniai pakvietė renginio dalyvius į meditaciją "Sek paskui mane".

Mūsų mokyklos šeštokai pakvietė pažiūrėti ištrauką iš Šv. Rašto apie „Sūnų palaidūną, gimnazistai ir pradinių klasių mokinukai parodė kompoziciją „Kryžiaus kelias kitaip", pagiedojo giesmę „Pastatyk many savo sostą".

Iš renginio išėjome sušildyti Dievo meilės ir kupini vidinio džiaugsmo. Tai liudijo mūsų šypsenos veide.

Popiežius Pranciškus Apaštališkajame paraginime „Evangelijos džiaugsmas" mums primena: „Jo prisikėlimas nėra praeities dalykas, bet turi pasaulį persunkusios gyvybinės jėgos. Kur visa atrodo jau mirę, vėl ima rodytis prisikėlimo daigai. Tai - neprilygstama jėga." (276, EG). Pasitikėdami šia Kristaus jėga, atnaujinkime pasiryžimą savo gyvenimu, žodžiais ir darbais liudyti Gerąją naujieną - Kristus prisikėlė, Jis nugalėjo nuodėmės ir mirties tamsą.

Tikybos mokytoja Virginija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos