Menų projektas - konkursas UBUNTU - AŠ ESU, NES TU ESI

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-04-10
  • Kategorija: Renginiai

NACIONALINIS VAIZDUOJAMŲJŲ MENŲ PROJEKTAS-KONKURSAS
UBUNTU - aš esu, nes esi tu

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras pakvietė vaikus ir jaunuolius (6 -19 m.) dalyvauti Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos globojamame Afrikos šalių kultūrų įvairovei skirtame piešinių, instaliacijų, fotografijų bei video darbų projekte-konkurse „UBUNTU - aš esu, nes esi tu".

Jame dalyvavo mūsų gimnazijos 19 mokinių.

Konkurso darbus vertino profesionali dailininkų, grafikų, fotografų komisija bei afrikiečių bendruomenės nariai. Darbai buvo vertinami atsižvelgiant į amžiaus grupę, atitikimą konkurso idėjai ir temai, originalumą, atlikimo technikos savitumą, meninį lygį.

UBUNTU darbų komisija iš dagiau nei 800 atkeliavusių darbų, tarp kurių buvo ir mūsų gimnazijos mokinių darbai, laureatu išrinkoDeivydą Juonį ( mokytoja Rima Jomantienė).

Laureatą kartu su tėvais pakvietė atvykti į finalinį renginį.

Kovo 29 dieną Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyko finalinis renginys laureatams. Renginio metu buvo demonstruojamos moksleivių Afrikos tema kurtų drabužių kolekcijos, kurias vertino Eskedar Tilahun, Vilnių pamilusi ir šaknis įleidusi etiopė, drabužių ir aksesuarų parduotuvės „Matihan" savininkė ir dizainerė. Buvo pristatyta Lietuvos moksleivių vaizduojamųjų menų laureatų paroda. Linksmai prabėgo afrikietiškų kalbų mokymosi, grojimo su būgnais, afrikietiško dainavimo užsiėmimai. Laureatai buvo vaišinami marokietiškais pietumis. Renginį užbaigė Viktoro Diawaros koncertas.

Padėkos raštai parvežti mokiniams dalyvavusiems piešinių kūryboje:

Emilijai Volungevičiūtei 5a, Klaidui Rasymui 6a, Gretai Jarmalavičiūtei 8b, Gabijai Mickonytei 8a, Eilai Sakalauskaitei 7b, Emai Martinkutei 7b, Nauriui Jasioniui, Gretai Krūkonytei, Gretai ir Kristinai Chaškauskaitėms, Kamilei Diksaitei Iag kl., Viktorijai Dirsaitei, Godai Strimaitytei IIag kl.,Vytenei Šuopytei IIIag kl., Justinai Gibaitei ir Laurai Bruzgelionytei IVag klasių mokiniams (mokytoja Rima Jomantienė).

Įteikti padėkos raštai mokiniams, dalyvavusiems menų kūryboje:

Austėjai Ivanauskaitei 7b, Aistei Remeikaitei, Justinai Biekšaitei, Edgarui Zavadskui ir Gerdai Vitkauskaitei.

IIIab klasių mokiniams (vadovė Žiedūnė Maldonienė)

Visi konkursui pateikti kūrybiniai darbai bus įkelti projektoFacebook paskyroje.
Kūrybiniai darbai bus eksponuojami iki gegužės 25 dienos. Paroda bus eksponuojama ne tik Lietuvos ir jaunimo centre, bet ir kitose erdvėse bei parodų salėse.
Iki 2015 metų rugsėjo 1 dienos bus parengtas ir internete (www.lvjc.lt) ir įkeltas katalogas su laureatų darbais.

Dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rima Jomantienė

Fotografavo matematikos vyr. mokytoja Rūta Juonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos