DĖL DALYVAVIMO OECD PISA 2015 TYRIME

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-04-27
  • Kategorija: Renginiai

DĖL DALYVAVIMO OECD PISA 2015 TYRIMO

PAGRINDINIAME TESTAVIME

Nacionalinio egzaminų centro Mokinių pasiekimų tyrimų ir analizės skyrius buvo paskirtas atsakingu už šio tarptautinio tyrimo vykdymą Lietuvoje. Vadovaujantis LR Švietimo ir mokslo ministerijos įsakymu, Mūsų mokykla buvo atrinkta dalyvauti 2015 m. tyrimo cikle.

OECD PISA tyrimas skirtas ištirti penkiolikmečių gamtos mokslų, matematikos ir skaitymo gebėjimus. Šį kartą papildomai bus vertinami ir mokinių gebėjimai spręsti problemas bei tiriamas jų finansinis raštingumas. Tyrimo tikslas - įvertinti penkiolikmečių žinias ir įgūdžius, t.y. kaip jie pasirengę pilnaverčiam gyvenimui visuomenėje (kadangi daugelyje šalių dalis tokio amžiaus vaikų jau baigia privalomąjį ugdymą). Tyrime taip pat nagrinėjama, kokios įtakos mokinių pasiekimams turi jų šeimų socialinė padėtis, mokyklų resursai, klasės bendruomenė, mokymo metodai, mokinio motyvacija mokytis ir kiti veiksniai.

Kadangi informacinės technologijos nuolat tobulėja, daugumoje šalių, o taip pat ir Lietuvoje, mokinių testavimas vyks ne įprastu (pildant popierinius testų sąsiuvinius) būdu, o naudojant kompiuterius.

OECD PISA 2015 tyrime dalyvauja daugiau negu 70 šalių iš viso pasaulio

Tyrimo metu surinkti duomenys yra konfidencialūs. Jie bus nagrinėjami tik bendrame Lietuvos kontekste.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos