Iag ir IIag klasių gimnazistai parodoje „Body Worlds Vital"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-02-01
  • Kategorija: Renginiai

Iag ir IIag klasių gimnazistai aplankė parodą „Body Worlds Vital"

„Body Worlds Vital" - originaliausia tokio tipo kolekcija pasaulyje. Iš žmonių kūnų, jų dalių, organų bei sistemų sudaryta ekspozicija - naujausias vokiečių anatomo Giunterio von Hagenso kūrinys. Bemaž 40 metų skyręs plastinacijos tyrimams ir išradimams savo parodose žmogaus organizmą jis parodo kaip meno kūrinį. „Body Worlds Vital" - jau septintoji G. von Hagenso vadovaujamo Plastinacijos instituto parengta paroda, keliaujanti po pasaulį.
Bene daugiausiai pasaulyje apkalbamos parodos eksponatai paruošti G. von Hagenso išrastu plastinavimo metodu: kūnas išsausinamas etilo spiritu, maišomas su acetonu ir vakuume sutvirtinamas acetone tirpstančiu silikonu. Visi „Body Worlds" parodose eksponuojami žmonių kūnai paaukoti savanorių donorų - jau daugiau kaip 14 000 žmonių yra išreiškę tokį norą. Tam, kad kūnai virstų edukacinę funkciją atliekančiais eksponatais Giunteriui von Hagensui talkina daugiau kaip 300 plastinavimo specialistų, dirbančių penkiose laboratorijose.
Stulbinamas „Body Worlds" parodas jau išvydo daugiau kaip 40 milijonų žiūrovų visame pasaulyje. Apie „Vitals" ekspoziciją G.von Hagensas sako: „Šios parodos tikslas visų pirma yra skatinti gyvybingumą, geros fizinės būklės palaikymą ir sveikesnį gyvenimo būdą bei suteikti žmonėms galimybę geriau pažinti savo organizmą."
Tai reta proga pažvelgti į savo nuosavą kūną iš šono ir likti nustebintam jame slypinčių galimybių.

Džiaugiamės, kad turėjome puikią galimybę dalyvauti edukacinėje veikloje, kuriai vadovavo profesionali gidė. Pamatėme, koks yra mūsų kūnas. Turėjome unikalią progą pamatyti žmogaus „rūkaliaus" plaučius ir sveikus plaučius, galėjome palyginti sveiko žmogaus širdį su širdimi žmogaus, kuris turi priklausomybių, vertinome raumenų ir sąnarių reikšmę žmogaus kūno judėjimui, analizavome virškinimo sistemos sudėtį, išvydome ir tai, kaip motinos įsčiose vystosi kūdikis... Reginys išties buvo pritrenkiantis! Už suorganizuotą išvyką dėkojame IIag ir Iag kl. auklėtojoms Rimai Kriptavičienei ir Onai Gustaitienei, mokytojai Danutei Zarauskienei, gimnazijos administracijai, buchalterei Vidai Strobeikienei. Dėkojam , kad sudaromos galimybės mokiniams ir mokytojams dalyvauti tokiose pamokose, kurios organizuojamos netradicinėse aplinkose.

P.S. papildoma informacija visiems, kurie svarsto ar verta aplankyti šią eksppoziciją:

http://www.delfi.lt/video/aktualijos/aktualijos/zmoniu-kunu-paroda-kaune-is-arti.d?id=66926730 http://www.kaunozinios.lt/kultura/sekmadieni-kaune-atidaroma-sokiruojanti-zmogaus-kunu-paroda_83452.html http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/menas-ir-pramogos/sokiruojanti-paroda-ar-vis-dar-norite-uzsirukyti-670584#.VMvk0iz2T6v

Informaciją parengė Simona Dabravolskaitė (Iag)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos