SPALIO 1- oji TARPTAUTINĖ MUZIKOS DIENA

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-09-30
  • Kategorija: Renginiai

Rytoj, spalio 1 dieną, gimnazijos vestibiulyje per II ilgąją pertrauką minėsime

TARPTAUTINĘ MUZIKOS DIENĄ!

Prisiminkite arba, kas nežino, sužinokite:

1975 metais UNESCO paskelbė spalio 1-ąją Tarptautine muzikos diena. Vienas iš šios šventės iniciatorių - kompozitorius Dmitrijus Šostakovičius. Šią dieną įvairiose šalyse rengiami geriausių šalies atlikėjų koncertai.

Muzika žmonijoje gyvuoja nuo senovės. Tą rodo archeologiniai kasinėjimai, ant uolų aptikti piešiniai, kuriuose pavaizduoti žmonės su muzikos instrumentais. Muzika, kaip ir šokis, visų pirma, atsirado kaip dievų garbinimo priemonė. Senovės žmonės šokdavo pagal pirminę muziką aukodami dievams aukas.

Dabar muzikos yra įvairiausių stilių, kiekvienas renkasi, kas jam patinka. Visais laikais aukštinama klasikinė muzika. Yra pastebėta, kad muzika turi įtakos žmonių ir sveikatai ir aktyvumui. Rytą patariama klausytis linksmos, greitos muzikos, kuri prižadintų, suteiktų energijos dienai. Vakare, kad geriau užmigtum - ramesnės lėtos muzikos. Pastebėta, kad muzika turi įtakos ir gyvuliams. Pvz., atliktas eksperimentas su karvėmis rodo, kad karvės, kurioms buvo duodama klausytis Mocarto, davė daugiau pieno.

Psichologai teigia, kad muzika galima gydyti neurozę, depresiją, širdies ir kraujagyslių ligas, numalšinti skausmą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos