Vaikų vasaros užimtumo programa

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-08-19
  • Kategorija: Renginiai

Vaikų vasaros užimtumo programa

,,Amatas pečių nelaužo"

Moksleivių vasaros atostogų metu Daugų miesto bendruomenės visuomeninė organizacija ,,Daugų kraštas" vykdė vaikų vasaros užimtumo programą. Programoje, kurią jau ketvirtus metus finansuoja Alytaus rajono savivaldybė, dalyvavo Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai.

Šios programos tikslas - supažindinti vaikus su amatais, stiprinti bendruomeniškumo jausmą bei plėsti bendravimo ir bendradarbiavimo galimybes, gerinti vaikų fizinius įgūdžius.

Stovyklos metu mokiniai gilino žinias apie senuosius amatus, kepė bandeles, gamino vaisių salotas ir mokėsi amato, kuris galėtų tapti ir jų verslu.

Mokiniai labai smagiai pramogavo nuotykių parke ,,Tarzanija". Kartu su Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojomis plaukiojo pramoginiu plaustu Didžiulio ežere ir atliko įdomias užduotis apie vaikų sveikatą.

Stovykloje sulaukta ir svečių. Mus aplankė stovyklautojai iš Alovės mokyklos. Daugų amatų kiemelyje vyko susitikimas su Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos kanklių skyriaus mokinėmis ir mokytoja Laima Aleksiupiene. Jos labai įdomiai papasakojo apie kanklių kilmę, skambėjimo ypatumus, kaip keitėsi jų išvaizda... Ir, žinoma, surengė koncertą.

Edukacinėje programoje apie grikius dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės tarybos sekretorius Simas Salickas bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Židanavičius. Jie apžiūrėjo naujas bendruomenės patalpas, bendravo su vaikais, ragavo grikių košės ir palinkėjo visiems gerų ir sėkmingų artėjančių mokslo metų.

Dėkojame Alytaus rajono savivaldybei už programos finansavimą, AČIŪ tariame tiems, kurie mokė mus amato ir padėjo įgyvendinti programą.

Stovyklos vadovės Raimonda Šilalienė,

Vilija Sakalauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos