Konkursas "Eismo saugumas bendruomenėse"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-04-25
  • Kategorija: Renginiai

Konkursas „Eismo saugumas bendruomenėse"

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos organizuoja konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse". Pagrindinis konkurso tikslas yra kurti eismo požiūriu saugios bendruomenės gyvenamąją aplinką ir skatinti bendruomenių narius saugiai elgtis keliuose. Šis konkursas organizuojamas jau penkti metai ir kasmet sulaukia vis didesnio žmonių dėmesio visoje Lietuvoje.

Šiais metais konkurse dalyvauja ir Daugų miesto bendruomenės visuomeninė organizacija ,,Daugų kraštas".

Projekte su Daugų krašto bendruomene glaudžiai bendradarbiauja Valstybė įmonė „Alytaus regiono keliai". „Alytaus regiono keliai" įsipareigoja kiek įmanoma bendruomenę aprūpinti visa reikalinga atributika, susijusia su saugiu eismu: liemenėmis, atšvaitais, leidiniais apie saugų eismą ir kt. Taip pat padės įgyvendinti eismo saugumo renginius bendruomenėje. Prie konkurso organizavimo aktyviai prisideda ir Alytaus VPK Viešosios tvarkos Prevencijos poskyrio specialistai Donatas Katlauskas ir Gytis Gelčys.

Pirmas bendruomenės renginys įvyko balandžio 24 dieną Daugų Vlado Mirono gimnazijoje. Čia buvo organizuotas susitikimas su III gimnazijos klasės mokiniais. Vyko paskaita „Teisės, pareigos, atsakomybė vairuojantiems transporto priemones". Kadangi daugelis mokinių nori įgyti vairuotojo pažymėjimą ir pradeda lankyti vairavimo kursus, todėl susitikimo metu policijos pareigūnai Donatas Katlauskas, Gytis Gelčys ir kelių priežiūros ir saugaus eismo skyriaus inžinierė Neringa Bujakauskaitė supažindino būsimus vairuotojus su naujausiais VĮ „Regitra" reikalavimais. Pareigūnai akcentavo, kad asmenys, vairuojantys motorinę transporto priemonę, įgyja papildomų pareigų ir atsako ne tik už save, bet ir už kitus eismo dalyvius. Kuo baigiasi neatsakingas vairavimas ir elgesys kelyje, mokiniai pamatė mokomajame filme.

Tik aktyvus dalyvavimas eismo saugumo švietėjiškoje veikloje gali mums padėti sumažinti nukentėjusiųjų keliuose skaičių bei išsaugoti sveiką ir stiprią jaunąją kartą.

Projekto kuratorė Raimonda Šilalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos