Sėkmė vėl lydėjo

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2012-04-24
  • Kategorija: Renginiai

Kaip ir kasmet, šiemet taip pat vyko nacionalinis mokinių konkursas „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“. Mokiniai rašė rašinius, apybraižas, piešė piešinius, kūrė dainas, filmus, instaliacijas ir kitų meninių išraiškos formų darbus. Dalyvaudami konkurse jie artimiau susipažino su žmonių likimais sudėtingais Lietuvos istorijos laikotarpiais – tremties, partizaninio karo, Lietuvos laisvės gynimu 1991 m. sausį.

Konkurso pirmųjų ir antrųjų vietų laimėtojai bei jų mokytojai balandžio 20-21d. buvo pakviesti į Vilnių. Mūsų gimnazijos III bg klasės mokinė Greta Tamulionytė tapo nacionalinio konkurso laureate ir dalyvavo apdovanojimų renginiuose. Jai darbą parengti padėjo istorijos mokytoja metodininkė Virginija Svinkūnienė ir gimtosios kalbos mokytoja Gitana Ivanauskienė.

Tradiciškai mokiniai, mokytojai aplankė Lietuvos Respublikos Seimą, Genocido aukų muziejų, Tuskulėnų Rimties parko kolumbariumą. Lydimi gido susipažino su svarbiausiomis ir gražiausiomis istorinėmis Vilniaus vietomis. Vakare Mokytojų namų Svetainėje konkurso nugalėtojus sveikino Lietuvos Respublikos Seimo nariai A. Ramanauskaitė – Skokauskienė ir S. Pečeliūnas. Renginį vedė ir dainas susirinkusiems skyrė Veronika Povilionienė, koncertavo dainų dalies laureatai.

Konkurso laureatams buvo įteikti diplomai, vertingos dovanos. Padėkos raštais, konkurso partnerių ir rėmėjų įsteigtomis atminimo dovanomis apdovanoti ir jų mokytojai.

Šeštadienio rytą visi nugalėtojai turėjo progą apsilankyti Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos