Po teisinių žinių konkurso „Temidė“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2012-04-03
  • Kategorija: Renginiai

Po ilgesnės pertraukos mūsų gimnazijos komanda vėl ryžosi dalyvauti teisinių žinių konkurse „Temidė“. Šis konkursas – tai mūsiškiams neįmenama mįslė. Prieš keletą metų didesnis dėmesys buvo skiriamas žinioms (mūsiškiai buvo susitelkę į programą – originalumą, išraišką... liko nusivylę...), dar ilgai buvo diskutuojama, liko nuoskaudų. Šiemet komanda visą dėmesį sutelkė į žinias (komandos nariai diskutavo su nepilnamečių reikalų inspektoriumi Donatu, namuose skaitė kodeksus, įstatymus...), žodžiu, ruošėsi. Tačiau, pasirodo, didžiausias dėmesys konkurse skiriamas ne teisinėms žinioms, o vaidybai – prisistatymui, situacijai, atsisveikinimui... „Kadangi nėra apibrėžtų aiškių vertinimo kriterijų, komisijai paliekama daug vietos subjektyvumui“,- sakė po konkurso komandų nariai. Taip ir lieka neaišku, ar ir kitos komandos vienodai puikiai atsakė į testo klausimus, spręsdamos kryžiažodį neklydo. O kaip paaiškinti komisijos nario elgesį, kai kelia septynetą ar aštuonetą matęs tik pusę pasirodymo... „Tai ne teisinių žinių konkursas, tai komedija“,- tokią nuomonę iš rajoninio etapo parsivežė mūsų komanda.

Gimnazijos komanda – Ieva Smilgytė, Edvinas Velička, Ligita Lesniauskaitė, Justina Česnulevičiūtė, Lukas Ivanauskas. Komandai pasirengti padėjo teatro mokytoja Žiedūnė, pavaduotoja Vida Kalmatavičienė.

Šiemet rajoniniame etape dalyvavo trys komandos: Pivašiūnų ir Krokialaukio Tomo Noraus–Naruševičiaus vidurinės mokyklos bei Daugų Vlado Mirono gimnazija. Konkursas vyko Pivašiūnuose, nugalėtojai – Pivašiūnų vidurinės mokyklos komanda.

Tai patirtis. Ar ji gera, ar bloga priklauso nuo požiūrio.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos