Sesės kviečia į PARODĄ

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2012-01-22
  • Kategorija: Renginiai
Daugų bibliotekoje penktadienį buvo atidaryta Vlado Mirono gimnazijos IIag kl. gimnazisčių Dianos ir Ingos Juonyčių paroda „Kai tyla nuramina“. Parodos atidaryme dalyvavo artimiausi jaunosioms menininkėms žmonės – bibliotekininkės Rosita Jakaitienė ir Valė Remeikienė, kurios ir paskatino dvynukes parodyti savo darbus daugiškiams, miestelio svečiams, mama, klasės draugai, mokytojai...Kai tyla nuramina

Pasak dvynukių, nesvarbu, kas esi, svarbiau, ką veiki. Pristatydamos savo piešinius, autorės sakė, kad pavadinimas atskleidžia, tarsi atrakina tai, ką savo darbais norėjo papasakoti. Piešti skatina daugybė veiksnių – „blogas oras, namuose esanti tyla, kartais garsus muzikinis fonas, bloga ar gera nuotaika, nuobodus, varginantis savaitgalis... Visa tai ir yra mūsų piešiniuose. Kiekvienas piešinys turi savo istoriją, kuri niekuo neišsiskiria iš kitų paprastų eilinių istorijų apie daiktus arba darbus, tačiau į kiekvieną iš jų įdėta bent mažytė dalis mūsų. Galbūt mūsų darbams dar toli iki tobulybės, bet, žvilgtelėję į kiekvieną savąjį piešinį, pastebime detales, kurios pavyko ar nepavyko, kurios galėjo būti geresnės, kurios atliktos geriau ar prasčiau, ir tas žinojimas, o dabar, kai savo darbus iškabinome viešai ir laukiame komentarų, atsiliepimų, - visa tai leis mums tik tobulėti”.

Nebijokime atsiverti

Atidarydamos savųjų darbų parodą, Inga ir Diana skatina visus, kurie kuria, nebijoti ir atsiverti, pasitikrinti, ar tai, ką jie veikia slapčia namuose ar dailės mokykloje, įdomu kitiems. Galbūt jaunosios menininkės sulauks ir kritikos, bet nesibaimina, nes tiki, kad viskas tik į gerą. „Viskas prasideda nuo minčių, žinoma, ir nuo norų bei tikslų“,- tvirtai žino Jos.

P.S. paroda veiks nuo atidarymo dienos visą mėnesį. Bibliotekininkės ir autorės kviečia apsilankyti, savo nuomonę išsakyti Svečių knygoje.

G. Ivanauskienė, gimnazisčių auklėtoja KAI TYLA NURAMINA... (nuotraukos Gerdos Zavadzkaitės)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos