Šiandien Valstybės diena

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-07-06
  • Kategorija: Renginiai
1253 m. liepos 6-ąją dieną buvo karūnuotas pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius Mindaugas. Šios dienos išvakarėse Dauguose vyko renginiai, skirti išskirtinei datai paminėti. Vakar buvo paskelbtas ir Alytaus rajono garbės pilietis, jam įteiktos regalijos. Pirmą kartą mūsų krašto istorijoje juo tapo a.a. Vladas Mironas. Šio garbingo apdovanojimo atvyko atsiimti UAB „Baltijos televizija“ vadovas Romas Mironas.

Dar kartą apie šią iškilią asmenybę

Vlado Mirono gyvenimo ir darbų kelias yra akivaizdus liudijimas, kad amžinybė yra. Tik mūsų tikrovėje egzistuojanti kitais pavidalais. Gyvenimo prasmė ir esmė kartais atsiveria taip paprastai, taip netikėtai. Kartais labai pakiliai, kartais labai skausmingai. Kartais triumfuojant, kartais kenčiant. O žiūrint į tai, kaip sutvarkytas pasaulis, lieka tik stebėtis. Vadinasi, viskas, kad ir kokia to būtų kaina, turi savo tikslą, paskirtį ir logiką.

Vlado Mirono - kunigo, Nepriklausomybės akto signataro, Ministro Pirmininko, Vladimiro kalėjimo kalinio gyvenimo ir veiklos kelias puikus pavyzdys.Signataras įasmenina XX-ojo amžiaus pirmosios pusės Lietuvos inteligentiją, atskleidžia sudėtingą aktyvių visuomenės veikėjų likimą. Vladas Mironas nuo vakar penktasis Alytaus rajono garbės pilietis.

Atsiimti šio garbingo apdovanojimo į Daugus atvyko Baltijos televizijos generalinis direktorius Romas Mironas. Alytaus rajono garbės piliečio vardo regalijų perėmimas šiam žmogui buvo labai netikėtas, tačiau jaudinantis. Prieš iškilmingą įteikimą teko su juo pabendrauti. Paklausiau, gal kokius tikslus, uždavinius kelia jo dėdės vardu pasivadinusiai gimnazijai. „Jokių tikslų, uždavinių neturiu. Auginkite tokius žmones“,- sakė jis. Šalia jo stovėjęs jo draugas, šmaikštusis, įdomių, netikėtų istorijų meistras, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas liepė parašyti (pažadėjau, kad parašysiu) „Apmaudu, bet signatarai jaunimo nėra žinomi. Informacija apie juos yra, tik gaila, kad ne tuose puslapiuose“. Patikinau pašnekovus mūsų gimnazijos vardu, kad ne šimtu procentų visi, bet didžioji dauguma mūsų apie Vladą Mironą žino. Ir jo vardas tikrai nėra tik („teisingas“, „ gražus“, „madingas“) užrašas gimnazijos iškabos lentelėje.

Bet visgi reikia pridurti, kad mintis – tai ta gija, kuri lyg bambagyslė sujungia mus bendram tikslui, bendram darbui – ir tuos, kurie pasivadinę šios iškilios asmenybės vardu, ir tuos, kurie yra susaistyti kraujo ryšiu, ir tuos, kurie kiekvieną dieną pateikia žinias apie mus.

Mokytoja Gi Nuotraukos Danieliaus JakubavičiausDar šiek tiek nuotraukų, tik ne tokios geros kokybės:)))

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos