Dėmesio! Premjera ir Vilniuje!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-06-19
  • Kategorija: Renginiai

Čia apie premjerą, įvykusią Alytuje...

Ilgai laukta, kone pusė metų puoselėta roko opera „Eglė – Karalienė žalčių“ pagaliau įvyko. Jotvingių gimnazijos aktų salė buvo sausakimša, o gėlių parduotuvės taip pat gerai „pasipelnė“. Ir viskas tikrai ne veltui: premjera tiesiog nuostabi. Gyvas garsas, šokiai, gera, vežanti muzika, talentingi ir į savo vaidmenį įsikūniję mažieji aktoriai. Dėl to daugelis vietų tiesiog griebė už širdies, kai kurios iš jų net spaudė ašaras. Žiūrint į visa tai, širdyje kartkartėmis net sukirbėdavo pavydas, kad esu tik žiūrovė, tačiau jį iškart pakeisdavo džiaugsmas. Be to, nebuvo laiko galvoti apie kažką kito, nes veiksmas taip įtraukė, kad buvo sunku atsiplėšti. Buvo parodyta viskas: Eglės susitikimas su žalčiu, gegučių kukavimas, piršlių atvykimas, laimingas Eglės ir Žilvino gyvenimas, Drebulės išdavystė ir galiausiai pabaiga. Ir dar kokia pabaiga!.. Veiksmui vystantis atomazgos link, viskas vis pamažu nutilo, nurimo, atrodė, kad baigsis tyliai ir liūdnai, tačiau nuskambėję galingi, didingi akordai ir stiprūs visų herojų balsai padarė pabaigą įspūdingą. Žiūrovai liko daugiau nei sužavėti, veikiausiai nerasčiau žodžio, kuris apsakytų, kaip buvo nuostabu. Po premjeros žmonės dar ilgai plojo atsistoję ir negailėjo gėlių...

Nors mūsų gimnazistai pagrindinių vaidmenų neatliko, tačiau jie tikrai pasirodė puikiai. Kad mūsiškiams būtų drąsiau, jų palaikyti ir pasižiūrėti atvažiavo bendraklasiai, draugai, tėvai, mokytojai, mūsų mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius.

Premjerą stebėjo ir Seimo narė Dalia Teišerskytė. Ji negailėjo gerų ir šiltų žodžių, pastebėjo, jog matė talentingų būsimų artistų bei nusilenkė mažiesiems aktoriams ir padėkojo už nuostabų reginį. Visgi „Eglė žalčių karalienė“ – tikrų tikriausias lietuvių tautosakos kūrinys, todėl jį TAIP gali pateikti tik lietuviai. Ir kaip gerai, jog puoselėjame savo tradicijas, įvedame šį tą šiuolaikinio. Tad linkiu sėkmės, nesustoti ir su šiuo kūriniu eiti toliau bei dėkoju už puikiai praleistą laiką. Jūs buvot nuostabūs!:)

Evelina Diksaitė, IAG

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos