Pakartota pergalė. Sėkmė nenusigręžė nuo mūsų

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-12
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 12 dieną į Daugų Vlado Mirono gimnaziją iš pat ryto rinkosi komandos, kurios atvyko į renginį, buvo pasiruošusios įveikti dešimt kilometrų ir namo išsivežti taurę, simboliniu pavadinimu „Mirono kelias“. Renginys prasidėjo Bukaučiškių koplyčioje Šv. Mišiomis. Jas aukojo Daugų Dievo Apvaizdos bažnyčios klebonas kunigas Vidas Jelinskas, Molėtų dekanas kunigas Kęstutis Kazlauskas, Šv. Benedikto gimnazijos kapelionas kunigas Miroslav Dovda. Renginyje dalyvavo garbūs svečiai: Seimo narė Auksutė Ramanauskaitė- Skokauskienė, Alytaus savivaldybės mero padėjėjas Ramūnas Bielevičius, Daugų seniūnas Vydas Raudonis. Taip pat Vlado Mirono gimnazijos bendruomenės nariai, komandos, jų vadovai, Bukaučiškių kaimo žmonės.

Renginys, tapęs tradicija

Pernai pirmą kartą įvyko renginys, kuris sukvietė į mažą kaimelį Bukaučiškes norinčius daugiau sužinoti apie 1918 m. vasario 16 dienos Nepriklausomybės akto signatarą, Ministrą Pirmininką, kunigą Vladą Mironą, išbandyti savo jėgas estafetiniame bėgime. Šiemet šis prasmingas renginys įgavo daugiau atspalvių, išsiplėtė, apie jį bus kalbama ne tik Dauguose, Alytuje, bet ir Vilniuje, Rokiškyje, Varėnoje. Vadinasi, gražios idėjos, prasmingos iniciatyvos prigyja ir duoda gražių vaisių. Už juos reikėtų padėkoti Daugų klebonui Vidui Jelinskui ir Vlado Mirono gimnazijos direktoriui Almantui Jakimavičiui.

„Tikėjimas ir meilė tėvynei apie jį pasako daug“ (Miroslav Dovda)

„Viešpats jį išsirinko ir pasodino šalia didžiųjų“,- Šv. Rašto citata renginį Bukaučiškėse pradėjo Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius. Jis pakomentavo taurės simboliką – metalas ir akmuo – tai jėga ir stiprybė, papirusas – svarbus dokumentas, Laisvės aktas, erškėčių vainikas – kančia, kryžius – tai Pergalės simbolis. „Kviečiu visus į kelią: siekti gražių tikslų, atsirinkti ir pasirinkti, daugiau patriotizmo, meilės tėvynei“,- sakė jis.

Visus padrąsino šilti, bet labai teisingi Šv. Benedikto gimnazijos sielovados vadovo žodžiai. „Nebijokite (jis citavo Joną Paulių II). Gyventi tikėjimu- tai iššūkis. Būti lageriuose buvo nelengva, tikėti taip pat nelengva. Tačiau tikėjimas veda žmogų į pergalę. Išsirinkite svarbiausius prioritetus. Valdys tas, kas atras garbės kodeksą“.

Seimo narė Auksutė Ramanauskaitė – Skokauskienė priminė, kad 2011-ieji paskelbti Laisvės kovų ir didžiųjų netekčių metais. „Turime net trijų kartų signatarus – 1918, 1949 ir 1990 - reikia viltis, -sakė ji,- kad daugiau nereikėtų atkurti valstybės“. Taip pat Seimo narė padovanojo mokyklai tautodailininkės gobeleno paveikslą. Mero padėjėjui Ramūnui Bielevičiui smagu sugrįžti į vaikystės vietas, nes Bukaučiškių mokykloje dirbo jos mama Ada Kazlauskaitė – Bielevičienė. Kreipdamasis į jaunimą patikino, kad gyvosios istorijos pamokos išlieka visam gyvenimui. Seniūnas Vydas Raudonis apgailestavo, kad Mirono vardas buvo nepelnytai primirštas. Tačiau dabar viskas atsistojo į savas vietas. Jis dėkojo Daugų mokyklos bendruomenei už norą vadintis iškilaus šio kraštui žmogaus vardu, už norą šios iškilios asmenybės darbus įprasmininti.

Taigi toks yra MIRONO KELIAS – prasmingas, skausmingas, bet viltingas, nešantis Gerąją naujieną...

Pakartota pergalė. Sėkmė nenusigręžė nuo Vlado Mirono gimnazijos komandos

Šiemet prie starto linijos išsirikiavo net septynios komandos: Alytaus profesinio rengimo, Šv. Benedikto, Adolfo Ramanausko – Vanago, Varėnos „Ąžuolo“, Simno , Pivašiūnų ir Daugų Vlado Mirono. Komandą sudarė dešimt mokinių, mergaitės turėjo bėgti 800 metrų, berniukai – 1 km. 200 metrų. Nuo pat starto pradžios vyko kova. Į priekį išsiveržė daugiškiai, tačiau ketvirtajame etape juos aplenkė Varėnos „Ąžuolo“ gimnazistai. Ir tik paskutiniajam komandos dalyviui Deivydui Dusevičiui pavyko aplenkti ir gerokai atsiplėšti. Jis finišavo pirmas, pagerindamas praeitų metų estafetinio bėgimo laiką.- 35 minutės ir 40 sekundžių (pernai 38 minutės).

Ant aukščiausios pakylos

I vieta – Daugų Vlado Mirono gimnazija ( 35, 40)

Komanda: Arina Kavaliauskaitė, Simonas Maldonis, Jolita Voverytė, Evaldas Kilmonis, Lina Akmanavičiūtė, Rytis Mačionis, Simona Ogilbaitė, Vytautas Sakalauskas, Kristina Gudaitytė, Deivydas Dusevičius.

II vieta – Varėnos „Ąžuolo gimnazija“ (35, 54)

III vieta – Alytaus Šv. Benedikto gimnazija (36, 20)

APDOVANOJIMAI

Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko Padėkos raštais už jaunosios kartos ugdymą, už patriotizmo skiepijimą buvo apdovanoti šio renginio sumanytojai - kunigas Vidas Jelinskas ir direktorius Almantas Jakimavičius.

Pirmosios vietos nugalėtojams įteikta taurė „Mirono kelias“, ženkliukai ir kelionė į Druskininkų vandens ir pramogų parką.

Antrosios vietos laimėtojams įteiktas Padėkos raštas, ženkliukai ir kelionė į pramogų parką „Tarzanija“.

Trečiosios vietos laimėtojams įteiktas Padėkos raštas, ženkliukai ir boulingas Alytuje.

Visos kitos komandos buvo apdovanotos Padėkos raštais, ženkliukais.

Daug darbo, jėgų ruošiantis šiam renginiui atidavė Daugų Vlado Mirono Kūno kultūros mokytojai Algis Cincilevičius ir Marina Juonienė. Jiems taip pat buvo įteikti vardiniai prizai. Be atminimo suvenyrų neliko ir renginyje dalyvavę garbingi svečiai. Šoko kolektyvas „Saulė“, vadovė Neringa Vekeriotaitė.

Apibendrinant reikėtų pasakyti, kad niekas neliko nuskriaustas. „Mirono kelias“ – tai mūsų pačių kelias. Tikrovėje egzistuojantis kitais pavidalais. Viskas turi savo paskirtį, tikslą ir logiką. Kartais lemtis neišvengiama.

Renginį parėmė UAB „Daugesta“, direktorius Aleksandras Rebininas; Alytaus profesinio rengimo centras, direktorius Vytautas Zubras, klebonas Vidas Jelinskas. Tvarką užtikrino Alytaus AVPK ir Daugų policijos nuovados pareigūnai, medicininę pagalbą suteikė Visuomenės sveikatos biuro specialistė Rosita Sabaitytė.

Nuotraukos Raimondo Jomanto BukaučiškėsePrie starto, prasideda estafetinis bėgimas "Mirono kelias"Bėgikus pasitinka pradinukai, kiti smalsuoliaiFinišą pirmasis kerta Deivydas Dusevičius!Pieiš apdovanojimusApdovanojimai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos