Labai rimta ekskursija

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-25
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 23 d. Daugų Vlado Mirono gimnazijos 1-3 klasių mokiniai, lydimi pradinių klasių mokytojų Jurgos ir Giedrės, išvyko į labai rimtą ekskursiją. Turėjome galimybę apžiūrėti šiuolaikiškai įrengtas patalpas, poilsio ir sporto kambarius. Ir ne tik berniukus, bet ir mergaites sudomino ugniagesių turima įranga ir technika. Kaip įdomu buvo atsisėsti į ugniagesių mašiną!

Pirmiausia nuvykome į Varėnos priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Čia mus pasitiko Valstybės priešgaisrinės priežiūros Varėnos poskyrio viršininkas Vaidas Petkevičius. Jis supažindino su ugniagesių gelbėtojų darbu, jų kasdienybe. Žiūrėjome trumpus filmukus ir aptarėme, kaip elgtis kilus gaisrui. Turėjome galimybę apžiūrėti šiuolaikiškai įrengtas patalpas, poilsio ir sporto kambarius. Ir ne tik berniukus, bet ir mergaites sudomino ugniagesių turima įranga ir technika. Kaip įdomu buvo atsisėsti į ugniagesių mašiną!

Čia mūsų kelionė tik įpusėjo... Toliau vykome į VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardą. Sieną su Baltarusija saugančios Purvėnų užkardos Sargybų būrio vyresnysis specialistas Gintautas Radzevičius mums papasakojo apie užkardos veiklą, vykdomas užduotis, naudojamą techniką, aprodė tarnybines patalpas, prizus ir suvenyrus, kuriuos užkardos pareigūnai yra gavę įvairių varžybų metu. Lipdami į stebėjimo bokštą išbandėme savo jėgas ir įveikėme aukščio baimę. Buvome supažindinti ir su pasienyje naudojamomis specialiomis priemonėmis bei ginkluote. |Patikėsite ar ne, mes savo rankose laikėme ginklus, žiūronus, naktinio matymo prietaisus ir galėjome pasimatuoti neperšaunamą liemenę, kuri sveria apie 16kg!

Didžiausių plojimų susilaukė užkardos kinologai pasieniečiai St. Andriukonis su belgų aviganiu Seru ir Z. Molis su vokiečių aviganiu Lika, kurie pristatė keturkojų sienos sargų darbą ir paruoštą programą. Pademonstravo , ką turi sugebėti kiekvienas tarnybinis šuo treniruočių bei darbo metu. Jų pasirodymą nutraukė žaibai ir lietus...

Patyrę daug įspūdžių grįžome į gimnaziją. Pasižiūrėkite foto reportažą...gal ir jūs sugalvosite ten apsilankyti .

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos