Apie „Fotoną“ ir fotoniečius

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų mokyklos mokiniai nuo 1973 metų kasmet sėkmingai mokosi ir baigia „Fotono“ mokyklą. Šiemet ją baigė trys gimnazistai – tai Kristina Gudaitytė, Ignas Každailis, Jolita Voverytė. Visų jų galutinis įvertinimas 9 (labai gerai). Į šią mokyklą minėti mokiniai įstojo 2007 metais. Per vienerius metus teko išspręsti po 60 uždavinių. Per ketverius metus susidarė įspūdingas skaičius, net 220!

Kodėl verta mokytis ir baigti šią mokyklą?

Į „Fotono“ mokyklą kasmet kviečiami 9 kl. (I gimn. kl.)mokiniai, kurie nori pagilinti fizikos žinias, išmokti spręsti įvairius uždavinius, atlikti eksperimentus, pabendrauti su savo bendraamžiais vasaros stovykloje.

Bet svarbiausia, kad per 4 metus baigus šią mokyklą ir gavus baigimo diplomą stojant į universitetus pridedami papildomi balai.

Pastaba: į „Fotono“ mokyklą priimami ir dešimtokai (2 gimn. kl.), tačiau jie per pirmuosius metus turi atlikti I-ojo ir II-ojo kurso užduotis.

Mūsų mokyklos mokiniai, padedami fizikos mokytojos metodininkės Meilutės Kašėtienės, kiekvienais metais nuo 1973 sėkmingai mokosi ir baigia „Fotono“ mokyklą. Taigi abipusis bendradarbiavimas skatina domėtis fizika, eksperimentuoti ir pasiekti puikių rezultatų. Mokytoja taip pat šiemet (kaip jos ir jos minėtieji mokiniai baigimo Diplomus) gavo Padėką iš „Fotono“ mokyklos tarybos už pagalbą ugdant jaunuosius fizikus.

Šiek tiek istorijos

Nuo 1973 metų prie Šiaulių universiteto Fizikos katedros veikia neakivaizdinė jaunųjų fizikų mokykla „Fotonas“. Per tuos metus mokyklą baigė 14629 moksleivių. Nuo minėtųjų metų šią mokyklą kasmet baigia ir mūsų mokyklos mokiniai.

Fizikos mokytoja ir šiemet jus, gimnazistai, ragina mokytis šioje mokykloje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos