Dėmesys Japonijai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Visą praeitą savaitę pradinukai kvietė į parodą, pavadinimu „Japonija“. Galėjome pasigrožėti origamiais (japoniškas popieriaus lankstymo menas), nes kiekviena klasė sukūrė po savąjį stendą, ir bent mintimis pabūti su didelę nelaimę išgyvenančiais japonais. Pradinių klasių mokytojos kvietė į suši gaminimo pamokėlę. Vėliau buvo galima ir paragauti!

Japonų tauta keletą paskutiniųjų savaičių išgyvena tikrąjį siaubą. Tačiau japonai pernelyg orūs, kad prašytų kitų šalių pagalbos. Jie nuo mažens mokomi kaip elgtis, kaip reaguoti į vieną ar kitą reiškinį. Be to, jie labai disciplinuoti žmonės, laikosi bendrų taisyklių, susitarimų. Tauta pripratinta prie drausmės. Pavyzdžiui, Tokijuje 12 mln. žmonių, o metro važinėja minutės tikslumu. Japonai labai atsakingai žiūri į savo darbą.

Japonijos ambasadorė Lietuvoje Miyoko Akashi sako, jog kiekviena žinutė apie pagalbos iniciatyvas jų žmones stiprina. „Jei mes bent mintimis juos palaikysime, padarysime po mažą darbelį, šalis atsities greičiau. Nes ne vien pinigai viską lemia”.

Naujausiais oficialiais duomenimis, žuvo arba dingo be žinios 27 tūkstančiai gyventojų, evakuota apie pusę milijono. MES SU TAVIMI, JAPONIJA!P.S. Jeigu galite, paaukokite. Telefono numeris: 1416Suši gaminimo paslapčių moko Giedrė Volungevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos