Maironiečių susibūrimas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-11-26
  • Kategorija: Renginiai

Į mūsų mokyklą į tradicinį Pietų Lietuvos maironiečių susibūrimą atvykošios organizacijos nariai iš Dzūkijos pagrindinės mokyklos (vadovė Vitalija Valūnienė), Alovės pagrindinės mokyklos (vadovė Loreta Naujelienė), Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos (vadovė Janina Zelenienė. Juos pasveikino mūsų mokyklos šokių kolektyvas „Saulė“ (vadovė Neringa Vekeriotaitė), dramos mokytoja Žiedūnė ir MT narė Indrė Ožalinskaitė.Šiltą ir nuoširdų žodį tarė šio gražaus susiėjimo iniciatorė ir mokyklos maironiečių organizacijos vadovė Sigita Juškevičienė. Renginį vedė Gintarė Savilionytė ir Justina Remeikaitė.

Svečiai atvyko puikios nuotaikos, gražiai ir išradingai prisistatė. Renginio metu vyko iškilminga naujų narių priesaika. Šios organizacijos nariais tapo didelis būrys mūsų ir Alovės mokyklų mokinių. Tikimės, kad veikla šioje organizacijoje ir jiems bus prasminga ir labai įdomi.

Visus labai suartino viktorina, kurioje varžėsi mokiniai iš skirtingų mokyklų. Jie turėjo galimybę vieni kitus pažinti, netgi trumpam išsirinkti komandų lyderius. Nugalėjo visi, kitaip tariant, draugystė. O Dzūkijos pagrindinės mokyklos mokiniai pavaišino skaniu, pačių keptu pyragu. J Po viktorinos komandų dalyviai piešė bendrą, didelį ir gražų piešinį.

Atmosfera vis šiltėjo ir šiltėjo, kol galiausiai labai įkaito. Dalyviai įsidrąsino ir, išsirinkę po vieną patinkantį maironietį, parašė „meilės“ raštelį, kurį įdėjo į balioną ir įteikė. Pradžioje visi labai santūriai laikė savo balionus, bet galiausiai smalsumas nugalėjo ir po salę ištisai aidėjo garsūs „Pokšt!“ – balionai buvo susprogdinti... O galiausiai visus ledus ištirpdė diskoteka.

Tokių susitikimų akimirkos nepamirštamos, nes kiekvienas atvykęs į tradicija tapusį renginį išvažiuoja pakylėtas. Tai ir svarbiausia. Bendra veikla mokinius išties labai suartina, nes juos sieja meilė savo kraštui, savo kultūrai ir vienas kitam. Jauni žmonės, artimiau vieni kitus pažinę mūsų mokykloje, tikrai bendraus.

Už susitikimą maironiečiai dėkingi Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos maironiečių vadovei Sigitai Juškevičienei, organizacijos globėjai Alytaus rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyresniajai specialistei Vilijai Zubrauskienei.

Kviečiame pasižiūrėti šios veiklos akimirkų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos