Į naują pradžią...

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-09-01
  • Kategorija: Renginiai

VĖL RUGSĖJIS, VĖL SAULĖ IR VĖJAS,
GĖLĖS, GĖLĖS IR RYTO ŠVIESA.
SUŽĖRĖJO LAŠELĮ PRAŠVITĘS PASAULIS.
MŪSŲ ŠVENTĖ – ŽEMELĖ VISA,- šiais žodžiais pavaduotoja Vida Kalmatavičienė pradėjo mūsų mokykloje šventės pradžią. Naują pradžią. Tą pačią, bet kaskart vis kitokią kasdienybę.
Į mūsų visų šventę atvyko nemažas būrys garbių svečių: laikinai vykdanti Alytaus r. savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas Vida Silvanavičienė, miestelio seniūnas Vydas Raudonis, parapijos klebonas Vidas Jelinskas, poetė Aldona Kazlauskienė, buvusi mokyklos direktorė Alytė Baliukonienė, buvusi mokyklos pavaduotoja Marytė Aleksandravičienė, buvę mūsų mokyklos mokytojai. Ir tai tik patvirtina, kad laikas teka spirale, o Rugsėjo pirmoji į kiekvieno širdį pasibeldžia ir pažadina mokyklinius prisiminimus.
Mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius, kreipdamasis į mokyklos bendruomenę, priminė, kad praėję metai buvo geri, kad nuveikta daug gražių ir prasmingų darbų, gerai išlaikyti brandos egzaminai, apie šešiasdešimt procentų abiturientų įstojo į aukštąsias ir aukštesniąsias mokyklas. Pasidžiaugė, kad šiemet ir vėl turime dvi pirmokėlių klases, kad esame kupini jėgų dar geriau dirbti. Taigi šie metai turėtų būti dar geresni, saugesni. O užsibrėžtas tikslas – gimnazija – virstų tikrove.
Šventiniame sveikinime, kurį parengė patys mažiausi ( pirmokai ir ketvirtokai) ir patys didžiausi ( dvyliktokai), linkėta į naują pradžią žengti be baimės, ryžtingai, daugiau šypsotis ir mylėti vieni kitus.
Mūsų mokyklos garbė – mokiniai, kurie 2009/2010 metus baigė puikiais ir labai gerais įvertinimais. Jų turime 35. Šiems mokiniams mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius įteikė ženkliukus.
Muzikinį sveikinimą dovanojo Daugų kultūros centro duetas – tai buvę mūsų mokyklos mokinės, o dabar ir mamos, Ilona Zapolskienė ir Sigita Ridzvanavičienė. Gražią, švarią jaukią ir spalvingą aplinką mums sukūrė direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams Asta Turskienė, personalo darbuotojai, bibliotekininkės Lina Jakimavičienė, Vyda Sudvajienė.
Šventinė eisena
Nauja, bet labai gražia tradicija tapo mokslo metus pradėti šventine eisena į bažnyčią. Bažnyčioje kunigas Vidas Jelinskas aukojo mišias už mūsų mokyklos bendruomenę – mokinius, mokytojus, darbuotojus, tėvelius. Sakydamas pamokslą, kunigas priminė, kad visi esame žmonės. O jais būdami, turime ir įpareigojimų: būti mokiniais, būti mokytojais, būti tėvais. Pagaliau esame ir Dievo vaikai. Tai, ką gavome, turime pateisinti.
Pirmoji pamoka
Gyvenimą kaip šaką palenksiu Tau. O į lūpas įdėsiu žodį. Žodis bus gražus ir šiltas.
Jau regiu, kaip jis paliečia Tavo dvasią. Veidas nušvinta...
Tavo Mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos