Gamtos mokslų savaitė

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-04-28
  • Kategorija: Renginiai
Balandžio 19-23 dienomis mokykloje vyko integruota gamtos mokslų savaitė, skirta mūsų planetai – Žemei.

GAMTOS SAVAITĖS TIKSLAI:

Ø suvokti gamtos išteklių tausojimo svarbą,

Ø įsigilinti į ekologines problemas, kurias sukelia žmogus dėl neatsakingos veiklos, suprasti pasekmes gyvajam pasauliui, žmogaus sveikatai,

Ø paskatinti praktine veikla įsitraukti į aplinkos tvarkymo, saugojimo, tyrimo darbus

Mokyklos vestibiulyje eksponuoti mokinių parengti darbai apie bioįvairovę, sveiką gyvenseną, projektai apie žmogaus veiklos įtaką gyvajam pasauliui, oro, vandens taršą, šiltnamio reiškinį, rūgščiuosius kritulius ir kt.

7-8 klasių mokiniams organizuota ekskursija į Metelių regioninį parką, kur susipažinta su lankytojų centro ekspozicija, pavaikščiota pėsčiomis parko gamtiniais takais, susipažinta su kraštovaizdžiu, atbundančia augmenija, gyvūnija, gamtinėmis vertybėmis, dalyvauta viktorinoje.

Pradinių klasių mokinukų kūrybiniai darbai suskambo tikru pavasariu, mokyklos aplinkoje „pražydo“ gėlės, vėjo malūnėliai, karpiniai suteikė daug gerų emocijų.

Aplinkosauginėje konferencijoje „Padėkime gamtai ir žmogui“ mokiniai lygindami Žemę su obuoliu suvokė, jos tausojimo svarbą, tai, kad žmogaus išgyvenimas priklauso nuo mažos dalelės.

Konferencijos svečiai, Daugų miestelio aplinkos puoselėtoja, UAB „Daugesta“ darbuotoja Irena Savilionienė, gamtos mylėtojas, tyrinėtojas, biologas Algimantas Zubavičius kalbėjo apie aplinkosaugines problemas, žmogaus veiklos įtaką bioįvairovės mažėjimui, paragino kiekvieną prisidėti prie aplinkos grožio puoselėjimo, gyvybės mūsų Žemėje išsaugojimo. Išklausyti mokinių vaizdiniai pranešimai apie dirvos erozijos, ozono sluoksnio plonėjimo priežastis ir pasekmes žmogui bei visam gyvajam pasauliui.

Prevencinio darbo grupės ir mokinių tarybos iniciatyva vyko akcija „Užgesink cigaretę“. Mokyklos sveikatos priežiūros specialistės Astos Lugauskienės pranešimas apie rūkymo žalą žmogaus sveikatai ir aplinkos taršai, dramos būrelio narių parengtas cigaretės laidojimo ceremonialas paskatino susimąstyti tuos, kurie jau išbandė cigaretės „skonį“ ir tuos, kurie dar nepradėjo rūkyti.

Bunda pavasaris, bunda gyvoji gamta, pabuskime visi, apsivalykime. Mylėkime, tyrinėkime, globokime, turtinkime mūsų planetos - Žemės „žaliąjį rūbą“, o ji mums už tai gausiai atsilygins.

Direktoriaus pavaduotoja Vida Kalmatavičienė Aplinkosauginės konferencijos akimirkosMetelių regioniniame parkeCigaretės laidojimo ceremonialas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos