Krepšinio turnyras „Manija“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-03-30
  • Kategorija: Renginiai

Krepšinio turnyras „Manija“

Baigėsi Lietuvos moksleivių krepšinio lygos turnyro „Manija“ trečiasis turas. Jame rungtyniavo dvylika stipriausių respublikos merginų krepšinio komandų. Pirmą kartą tarp jų pateko ir mūsų mokyklos merginų rinktinė, kuriai atstovavo vienuoliktokės ir devintokės. Mūsiškės pateko į A pogrupį, kur žaidė su Vilniaus Ozo, Šakių „Varpo“ vidurinių mokyklų komandomis bei Ukmergės Jono Basanavičiaus, Rokiškio Juozo Tūbelio, Molėtų gimnazijų rinktinėmis.

Deja, turnyras daugiškėms nebuvo sėkmingas – pralaimėtos visos rungtynės. Ypač sunku priešintis buvo vilnietėms ir rokiškietėms - joms pralaimėjome dideliu skirtumu. Tačiau žinant, kad šiose komandose žaidžia merginos, atstovaujančios Lietuvos moterų krepšinio lygai, rezultatai neatrodo tokie blogi. Vertinant objektyviai, varžovėms nusileidome ūgiu, žaidimo technika bei taktika, patirtimi, tačiau jokiu būdu ne kovingumu. Šia savybe ypač pasižymėjo vienuoliktokė Roberta Sakalauskaitė. Rezultatyviausios buvo Linutė Akmanavičiūtė, Kristina Gudaitytė ir Ieva Cincilevičiūtė. Sunkiausia užduotis po krepšiu teko Ievai ir Kristinai. Varžovės buvo aukštesnės, tad mūsiškės jau po dviejų kėlinių surinkdavo po keturias pražangas, o jų nebuvo kuo pakeisti. Tad varžybų metu išaiškėjo dar viena problema - neturime įžaidėjos. Kamuolį įžaisdavo Kristina, tačiau tai turėtų atlikti priekinės linijos žaidėjos.

Nors mūsų komandai turnyras jau baigėsi, nenusiminėme – merginos įgavo svarbios žaidybinės patirties, žaidė su profesionalėmis. Taip pat gavome naujas krepšinio aprangas ir kamuolių.

Dėkojame mūsų nuolatiniams teisėjams, padėjusiems vesti šį turnyrą: Gintarei Novikovai, Mantui Kazlauskui, Edvinui Veličkai ir med. seselei Astai Lugauskienei. Taip pat vyrersnių klasių berniukams sirgaliams, aktyviai palaikiusiems mūsų komandą.

A. Cincilevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos