Vilniaus knygų mugė kviečia visus...

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-02-20
  • Kategorija: Renginiai

VILNIAUS KNYGŲ MUGĖ/ 2010 KVIEČIA IR TAVE

Visi ten nuvykę ir užsukę į kūrybinę studiją Tu gali sukurti knygą gauna knygų šalies piliečio pasą. Ir ne tik… Ten supažindinama su knygos keliu nuo seniausių laikų iki dabar, mokoma įvairių popieriaus gaminimo, knygos įrišimo būdų, iliustravimo technikų. Ir ne tik… Ten kiekvienas gali pasigaminti savąją knygą. Ir ne tik…pasigaminti marmurinio popieriaus, iliustruoti savo knygą kartu su dailininku, atspausti mėlynąjį saulės atspaudą… Ir ne tik…

Įdomiausia mums buvo išmokti rašyti Brailio raštu. Juo parašėme savo svajonę ir užklijavome ant Karališkojo Baltojo Sėkmės Dramblio nugaros. Tikėtina, kad ji tikrai išsipildys, nes perskaityti reginčiajam beveik nėra jokių galimybių.

Be galo buvo įdomu pamatyti ir pabendrauti su vaikų knygų iliustruotoju ir autoriumi Kęstučiu Kasparavičiumi. Jis yraapipavidalinęs daugiau kaip 50 kitų autorių ir savo paties parašytų knygų mažiesiems. Rašytojas kantriai su skaitytojais, jo talento gerbėjais, kūrė Karališkojo Baltojo Sėkmės dramblio iliustraciją. Stebėtina, kad Kęstučio knygos išverstos net į 21 užsienio kalbą, o knygelės su jo tekstais ir iliustracijomis–į 11 kalbų. Taigi jo personažai – įprasti kasdieniai daiktai, augalai, gyvūnai – kalba įvairiomis kalbomis ir džiugina ne tik mus, lietuvius.

Nuvykusio į Knygų mugę nepaliauja stebinti ne tik žmonių, bet ir nuperkamų knygų skaičius. Dažnai aimanuojame, kad knygų niekas neskaito, kad geriau renkasi kompiuterį, populiarų žurnalą, televizijos laidas. NETIESA. Jeigu nori įsitikinti savo akimis – nedelsdamas važiuok. Nors, tiesa, tu turi laisvę pasirinkti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos